Hlavní obsah

Patnáctiletý chlapec, který přišel o prsty, měl pokoj plný výbušnin

Novinky, hon
OPAVA

Celý zbrojní arzenál našli policisté při domovní prohlídce v pokoji patnáctiletého školáka, který při manipulaci s výbušninou přišel v neděli o tři prsty na levé ruce. Chlapec je hospitalizován v nemocnici, policisté nyní zjišťují, proč si doma výbušniny shromažďoval.

Foto: Petr Nový, Novinky

Článek

Policisté v podkrovním pokoji rodinného domu ve Velkých Hošticích na Opavsku našli například třaskavou rtuť a také velmi silnou výbušninu HMTD, která se používá pro výrobu amatérských pum. Návod na její výrobu je dostupný na internetu.

"V noci na pondělí provedli pyrotechnici v blízkosti domu tři řízené výbuchy a nalezené třaskaviny zničili,“ informoval mluvčí opavské policie René Černohorský. Dodal, že mladík vyráběl trhaviny podle návodů, které získal na internetu.

Po nedělním výbuchu na místě zasahovali záchranáři. Pacient utrpěl částečnou amputaci tří prstů levé ruky, poraněná byla také druhá ruka a obličej,“ řekl mluvčí záchranky Lukáš Humpl.

"Nyní zjišťujeme, zda nebyla naplněna skutková podstata některého trestného činu a zda mladíkovi ve shánění výbušnin někdo nepomáhal,“ dodal policejní mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám