Hlavní obsah

Patnáctiletá dívka se v Kladně ubránila zvrhlíkovi, který ji chtěl odtáhnout do křoví

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kladno

Přepadení 15leté dívky vyšetřují policisté v Kladně. Neznámý násilník se ji ve středu snažil zatáhnout do křoví, dívka však použila pepřový sprej a muž utekl. Policie hledá jak pachatele, tak důležitého svědka.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Incident se odehrál ve středu ráno, když šla dívka do školy, na náměstí Svobody. Zvrhlík vyskočil z křoví ve chvíli, kdy školačka procházela kolem restaurace, a snažil se ji za kabelku odtáhnout do křoví.

„Dívka křičela o pomoc, snažila se ze sevření vytrhnout a následně útočníkovi nastříkala do očí pepřový sprej. Násilník se poté, co se mladá žena tímto způsobem bránila, svalil na zem a dívku pustil,“ popsala v pátek mluvčí policie Michaela Nováková.

Napadení viděl asi 70letý muž, který dívce pomohl. Policie nyní potřebuje jeho svědectví a prosí, aby se ozval vyšetřovatelům na číslo 974 873 502. Samozřejmě přijme také další svědectví a informace o útočníkovi.

Pachatel byl ve věku asi 35let, bílé pleti, vysoký asi 195 cm, štíhlé postavy. Vlasy měl tmavě černé, načesané do stran, uprostřed hlavy měl pěšinku. Byl oholený a mluvil plynule česky. Oblečen byl do černého saka na knoflíky a černých společenských kalhot. Na nohou měl černé lesklé boty. V uchu měl sluchátko, které připomínalo handsfree na telefonování.

Kriminalisté případ prozatím vyšetřují jako trestný čin omezování osobní svobody, za který mu hrozí dva roky vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám