Hlavní obsah

Partičky mladíků šikanují kolemjdoucí v Táboře

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Partičky mladíků provokují kolemjdoucí u táborského autobusového a vlakového nádraží, ale i na nábřeží Jordánu. Vyvolávají šarvátky a došlo už i k několika napadením. Naposledy tam školáka zbili vrstevníci. Případ vyšetřují policisté.

Foto: Pavel Orholz, Právo

V okolí táborského autobusového a vlakového nádraží to prý může být nebezpečné.

Článek

„Na případu pracujeme. V současné době už známe totožnost účastníků tohoto napadení,“ sdělila Novinkám mluvčí táborské policie Lenka Pokorná.

Připustila, že v průběhu roku policisté vyšetřovali už několik podobných incidentů.

„Podařilo se nám je objasnit. Na sociálních sítích se pak vyskytují podobné případy, které však policistům nikdo neohlásil,“ uvedla policejní mluvčí. Policisté i strážníci proto zvyšují na nádraží a v jeho okolí hlídky, působí tam i preventisté kriminality.

V Táboře i na sociálních sítích se dokonce mluví o řádění gangů mladých agresorů. Naposledy inicioval schůzku s vedením města i obyvateli Zdeněk Mácha, jehož syna také napadli. Do sálu Univerzity v Táboře dorazilo ve středu večer kolem stovky lidí.

„Cením si přístupu vedení města i městské policie. Lidé se necítí dobře v okolí nádraží, u Jordánu i v Husově parku. Dochází tam k větším i menším incidentům, ale musíme vycházet také z toho, že jednotlivé informace je třeba filtrovat,“ uvedl Mácha.

Diskuze s občany

Táborská radnice bude o bezpečnosti s veřejností znovu diskutovat ve středu 15. listopadu od 18. hodin v městské knihovně. Starosta Štěpán Pavlík (Tábor 2020) připouští, že ve městě dochází k šikaně obyvatel partičkami mladíků i k napadení.

„Poslední případ, na který upozornil pan Zdeněk Mácha, dostal tento problém opět do pozornosti táborské veřejnosti i médií. S panem Máchou jsem ve spojení a v této konkrétní věci od začátku postupujeme v součinnosti Policií ČR,“ konstatoval Pavlík.

Podotkl, že v oblasti nádraží a nábřeží Jordánu působí asistent prevence kriminality, frekventovaná místa jsou pod dohledem hlídek i bezpečnostních kamer.

„V předpolí autobusového a vlakového nádraží je největší koncentrace kamerových bodů ve městě, které už opakovaně pomohly usvědčit pachatele,“ připomněl Pavlík.

Podle něho však rozhodně ve městě nepůsobí gangy, tedy zločinecké organizované skupiny.

„Ty ve městě Tábor nemáme. A říkám to při plném vědomí vážnosti situace, která nás velmi trápí a na každém pracovním jednání se jí ve vedení města a v součinnosti s policejními složkami věnujeme,“ dodal starosta Tábora.

Jeden řidič chodce na přechodu na Táborsku pustil, druhý ho přejel

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám