Hlavní obsah

Parta recidivistů kradla v obchodních centrech, zatýkání se bránili

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Desítky až stovky organizovaných krádeží má podle policie na svědomí skupina čtyř lidí, které v pondělí zadržela v Praze. Údajný gang měl bílit obchodní domy v Česku i v sousedním Německu. Jen v Praze policie eviduje desítky případů. Parta byla podle vyšetřovatelů přesně organizovaná. Policie zveřejnila video ze zadržení i záznam jednoho konfliktu s ochrankou.

Gang podezřelý z rozsáhlých krádeží v PrazeVideo: Policie ČR

 
Článek

Policie čtveřici viní z desítek až stovek případů krádeží zboží v obchodních domech v Česku a Německu. „Měli rozdělené úlohy – jeden dělal řidiče, dva kradli a čtvrtý hlídal,“ informovala v pátek o případu mluvčí policie Violeta Siřišťová.

Skupinu v mnoha případech odhalila bezpečnostní agentura hlídající obchod. „Podezřelí se při útěku nebáli použít fyzické násilí. V několika případech musela ochranka po jejich útocích vyhledat lékařské ošetření,“ upřesnila mluvčí a zmínila nedávný incident z pražského Karlína, kde měl jeden z podezřelých napadnout  ochranku paralyzérem a vyhrožovat zabitím.

Metráky extáze mířily z Evropy do Asie, gang podle policie řídila žena z Prahy

Krimi

„Kriminalisté do současné chvíle evidují desítky případů spáchaných na území hlavního města Prahy a škoda nebyla zatím vyčíslena,“ uvedla Siřišťová.

Policisté čtveřici zadrželi v pondělí v Praze, na dva z nich museli použít donucovací prostředky, protože nechtěli poslechnout.

Foto: Policie ČR

Jeden z konfliktů obviněných s ochrankou obchodního domu zachytila bezpečnostní kamera.

Nejdřív kriminalisté zadrželi v autě tři z nich (dva muže a ženu), když se podle vyšetřovatelů právě vraceli ze zlodějské výpravy z obchodu s desítkami kusů odcizeného zboží.

Dvojice brala z domů v Praze kdeco, škoda z 57 vloupaček je pět milionů

Krimi

Vozidlo řídil 33letý muž, který byl v celostátním pátrání a měl úředně zakázané řízení. Test navíc odhalil, že byl pod vlivem drog. Devětadvacetiletá spolujezdkyně a 35letý muž na zadní sedačce neposlechli výzvy policistů, ti je museli podle mluvčí srovnat donucovacímu prostředky. Kradené zboží našli policisté v kufru auta.

Pro čtvrtého podezřelého policisté jeli do jeho bydliště. „Zrovna stál na chodníku a vyhlížel partu svých kumpánů. Jaké překvapení pro něho bylo, když se místo nich objevili policisté,“ zmínila mluvčí police.

Foto: Policie ČR

Gang podezřelý z rozsáhlých krádeží v Praze.

Policie zahájila proti všem čtyřem zadrženým trestní stíhání, obvinění se týká hlavně krádeže, jednotlivě jim ještě přibylo výtržnictví, vydírání a maření úředního rozhodnutí.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám