Hlavní obsah

Pád vozíku z horské dráhy málem připravil dívku o nohu

Právo, Novinky, ČTK, Radek Plavecký

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PŘÍBRAM

Uvolněný vozík z horské dráhy na pouti v Březnici u Příbrami vážně poranil jedenáctiletou dívku a jejího otce. Nehoda se stala kolem jedenácté hodiny v noci ze soboty na neděli. Otec s dívkou jezdili na pouťové atrakci, ovšem vozík se s nimi uvolnil a oni i s ním vylétli z dráhy.

Článek

"Jedenáctiletá dívka měla několikanásobnou zlomeninu nohy a její otec utrpěl otřes mozku a měl několik tržných ran na rukou a na nohou," informovala Právo mluvčí středočeské záchranné služby Tereza Janečková.

Na místo vyjížděly dvě posádky záchranářů i vrtulník. Dívku letecky transportoval do pražské nemocnice v Motole na oddělení ARO.

"Dívka byla přivezena se zlomeninou levé stehenní kosti, daleko vážnější byla ale na stejné noze otevřená zlomenina bérce. Noha byla tímto úrazem téměř amputována," uvedla mluvčí motolské nemocnice Eva Jurinová. Lékaři dívku ihned operovali. Její stav je vážný, ale bezprostředně ohrožena na životě není. Podle toho, jak se její stav bude vyvíjet dál, lékaři zvolí další postup, uvedla Jurinová.

Pětatřicetiletý muž byl převezen do příbramské nemocnice.

Provozovateli hrozí až pět let vězení

"Znalec na místě vyšetřuje příčinu nehody, zda to byla technická závada nebo nedbalost majitele. Tím je muž z Prahy 9 Horních Počernic," řekla Právu mluvčí středočeské policie Soňa Budská s tím, že kriminalisté čekají na závěry znalce.

Podle policistů není vyloučeno, že nehodu zavinil nedostatečně promazaný čep soupravy.

Provozovateli dráhy hrozí obvinění z ublížení na zdraví z nedbalosti. Pokud mu bude prokázána vina, hrozí mu odnětí svobody až na pět let.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám