Hlavní obsah

Pachatelé série vloupaček dopadeni

Novinky, Ivan Langr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ČESKÁ LÍPA

V policejní cele v České Lípě už je trojice mužů ve věku 22, 30 a 50 let, která je podezřelá ze série jedenácti vloupání do čerpacích stanic a obchodu s potravinami na Českolipsku, Liberecku a Litoměřicku. Trojlístek zadržel tento týden speciální tým českolipských a libereckých kriminalistů, který na případu úzce spolupracoval.

Foto: Archiv Horská služba

Ilustrační foto

Článek

Právu to v pátek řekla českolipská policejní mluvčí Ivana Baláková s tím, že policejní rada už muže obvinil z krádeže vloupáním a poškozování cizí věci.

"Zároveň podal návrh na uvalení vazby. Muži způsobili od června do srpna letošního roku škodu za více než 212 tisíc korun," podotkla mluvčí.

Ústřední postavou trojlístku byl 50letý muž z Mostu, který má na svědomí také nejvíce vloupání. "Sám se vloupal do benzinových stanic v Budyni nad Ohří, Zákupech, Dubé a Mimoni, většinou rozbíjel skleněné výplně vstupních dveří či výlohy. Z pump si odnášel cigarety, alkohol a další zboží. Do stanic se obvykle vkrádal po půlnoci či nad ránem," líčila Baláková.

Trojlístek zadržen v jeden den

Později se Mostečan spojil ještě se dvěma mladíky z Liberecka a společně si vyšlápli na čerpací stanice v Jablonném v Podještědí a Zákupech, přičemž odcizený sortiment zboží zůstal stejný.

"Mladíci z Liberecka se ale ještě sólo vloupali znovu do zákupské čerpací stanice a také do prodejny potravin v Pertolticích u Jablonného," podotkla Baláková.

Patrně jedinou neúspěšnou štací povedeného trojlístku je podle kriminalistů benzinová stanice ve Frýdlantě v Čechách, kde je při činu zřejmě někdo vyplašil.

"Kriminalisté trojlístek vypátrali na základě nejrůznějších indicií a v průběhu jednoho dne pak muže postupně zadrželi," dodala mluvčí.

Výběr článků

Načítám