Hlavní obsah

Ozbrojený muž s varnou na pervitin v batohu utíkal policii v Brně přes střechy domů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

V dramatické pronásledování se zvrtl pokus o zatčení 30letého muže v centru Brna. Policisté si pro něj přišli v noci do jeho bytu, muž ale rozhodně nebyl ospalý a pustil se do riskantního útěku po střechách. Nakonec se ukryl na půdě kostela, kde jej policisté dopadli.

Zadržení ozbrojeného muže v kostele v BrněVideo: Policie ČR

 
Článek

O události z minulého týdne informovali policisté ve čtvrtek. Uvedli, že po zazvonění u bytu jim otevřela mužova spolubydlící. Sám hledaný na nic nečekal a přes balkon vylezl na střechu.

„Policisté jej marně vyzývali, aby se vzdal, že jeho útěk je nebezpečný, a navíc už se nemá kam ukrýt. Muž chtěl prostě hlídkám za každou cenu zmizet. Tak se dostal až na střechu kostela, kde prolezl vikýřem na půdu. Policisté, kteří jej obklíčili, nechtěli nechat nic náhodě a před samotným zásahem v kostele si přizvali na místo i hasičskou plošinu, aby jim hazardér nemohl přes střechy znovu zmizet,“ popsal ve čtvrtek policejní mluvčí David Chaloupka.

Hledání muže ukrytého na půdě kostela nebylo také nijak jednoduché. „Systematickým prohledáváním se nakonec pronásledovatelům podařil nalézt nejprve batoh a krátce potom i samotného muže. Pod hrozbou střelné zbraně jej policisté na místě spoutali,“ řekl mluvčí. Dodal, že podezřelý měl u sebe nabitou pistoli, nůž a dva boxery.

Pronásledování řidičů na Šumpersku: Jeden uvázl v kukuřici, další nezvládl couvání

Krimi

V mužově bytě policisté objevili chemikálie a varné sklo k výrobě drog. Část varny si bral s sebou při svém útěku, aby ji policisté v bytě nenašli.

„Původně zamýšlené zatčení se tak znenadání rozvinulo v další trestní řízení, a to pro trestné činy nedovoleného ozbrojování a nedovolenou výrobu a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy. Muž se aktuálně nachází ve vazbě,“ dodal Chaloupka.

Foto: Policie ČR

Zadržení ozbrojeného muže v kostele v Brně

Pronásledovaný řidič audi v Ostravě měl v kufru varnu pervitinu

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám