Hlavní obsah

Ozbrojení zakuklenci vtrhli v noci do vily a postřelili podnikatele

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KLATOVY

Ozbrojené komando v noci na středu násilím vniklo do domu 55letého podnikatele z Klatov. Trojice zakuklenců muže vytáhla z postele a požadovala po něm klíče od trezoru. Když s nimi podnikatel odmítl spolupracovat, střelili ho do nohy a z místa utekli.

Článek

„S prostřeleným lýtkem ho záchranka převezla na chirurgické oddělení klatovské nemocnice,“ potvrdila mluvčí krajské záchranky Lenka Ptáčková.

Podle informací Práva jde o předsedu představenstva akciové společnosti Asavet a společníka v dalších soukromých firmách Jana Oulického. V době loupeže spal s manželkou v ložnici. V sousedním pokoji spala ještě jeho neteř. Ženě ani dítěti lupiči neublížili.

Nejspíš hledali dokumenty

Podle všeho se ale zřejmě nejedná o klasickou loupež, kdy by měli zločinci zálusk na cennosti. Hledali zřejmě nějaké dokumenty, stejně jako při podobné akci v lednu, kdy v noci vnikli do kanceláří firmy Asavet v Biřkově a celou ji převrátili vzhůru nohama.

„Motiv zatím neznáme. Ještě jsme nevyslechli poškozeného,“ uvedl zástupce krajského policejního ředitele Jaromír Kníže. Podle něho policisté po pachatelích pátrají. „Nějaké poznatky k nim už máme,“ doplnil.

Asavet má roční obrat okolo 350 miliónů korun. Specializuje se na veterinární asanaci a výrobu krmiv a krmných směsí. Podniká také v mezinárodní nákladní automobilové dopravě, obchoduje s palivy a poskytuje ubytovací služby.

Reklama

Výběr článků

Načítám