Hlavní obsah

Otravný opilec řádil v pražské tramvaji, škoda 400 tisíc. Policie zveřejnila video

Škodu v řádu stovek tisíc korun způsobil zatím neznámý muž v tramvaji v Praze. Bezpečnostním kladívkem vymlátil několik výplní dveří poté, co ho řidič vykázal kvůli obtěžování cestujících. Jeho počínání zachytila kamera, policie po podezřelém pátrá.

Opilec vysklil tramvaj v Praze.Video: Policie ČR

 
Článek

Incident se stal již minulý týden v pondělí, policii se ale dosud nepodařilo zjistit, kdo je pachatel. Zveřejnila proto nyní video s podezřelým a obrátila se na veřejnost s žádostí o pomoc s jeho ztotožněním.

Řidič nejdřív muže, který se motal a zjevně nebyl střízlivý, vykázal kolem 20. hodiny z  tramvaje, protože obtěžoval další cestující. Navíc dorazili do konečné zastávky na sídlišti v Řepích.

„Neznámý muž vystoupil z tramvaje a počkal si, až se vůz otočí, a nastoupil zpět. Když se souprava rozjela, vytrhl bezpečnostní kladívko a začal ničit interiér. Nejprve vysklil několik výplní u vstupních dveří a poté prohodil kladívko dveřmi do kabiny řidiče, a to se zastavilo až za řídícím panelem,“ informoval v úterý o případu mluvčí policie Richard Hrdina.

Foto: Policie ČR

Řádění opilého muže v tramvaji v Paze

Ačkoliv se opilec na záznamu bezpečnostní kamery pohyboval značně nemotorně a místy jeho řádění působilo groteskně, stihl během pár minut způsobit škodu za 400 tisíc korun.

Policisté pátrají v této souvislosti po muži ve věku 30 až 35 let, vysokém 175 -180 cm, který měl kratší tmavé vlasy a byl oblečený do khaki bundy a tmavých kalhot. Na zádech nesl šedý batoh a podle svědectví mluvil česky.

Foto: Policie ČR

Opilec vysklil tramvaj v Praze

„Pokud muže na kamerovém záznamu poznáváte, nebo máte jakékoliv informace, které by vedly k jeho nalezení, kontaktujte prosím linku 158,“ dodal Hrdina s tím, že za poškození cizí věci hrozí pachateli až rok ve vězení.

Vandal ve Frýdku-Místku poničil piano v podchodu, snímala ho kamera

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám