Hlavní obsah

Vandal ve Frýdku-Místku poničil piano v podchodu, snímala ho kamera

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na veřejném pianu v tzv. křížovém podchodu ve Frýdku-Místku se vyřádil sedmadvacetiletý vandal. Radost z povalení nástroje ale neměl dlouho, krátce po činu ho chytili městští strážníci.

Vandal ve Frýdku-Místku poničil piano.Video: Městská policie Frýdek-Místek, Policie ČR

 
Článek

Mladík měl smůlu v tom, že jej při převracení piana snímala bezpečnostní kamera. Díky tomu jej poté, co vyšel z podchodu na ulici, zadržela hlídka městské policie.

„Prokázala se užitečnost kamerového systému a také to, že jej městští strážníci bedlivě sledují. Vše vedlo k identifikaci a následnému dopadení pachatele,“ řekl primátor Petr Korč (NMFM).

Vandal, který byl zřejmě pod vlivem alkoholu nebo návykových látek, způsobil poškozením nástroje škodu 18,5 tisíce korun. Piano patřilo organizaci Kultura F≈M. Podle mluvčí magistrátu Jany Musálkové Jeckelové je však v tak špatném stavu, že už jej není dál možné používat a bude převezeno na skládku. Nové piano chce Kultura F≈M získat darem od kteréhokoliv dárce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám