Hlavní obsah

Otec se v Praze snažil osvobodit syna, kterého zatýkali policisté

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Policisté v sobotu na Rohanském nábřeží v Praze zatkli sedmnáctiletého chlapce a jeho čtyřiatřicetiletého otce. Mladší z dvojice byl celostátně hledán a začal utíkat před policejní hlídkou, zastavil se až po varovném výstřelu. Poté, co mu policisté dali pouta, se objevil jeho otec a snažil se syna osvobodit.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Zatýkání mladíka nebylo bez problémů, před policisty se ukryl v křoví a v ruce měl předmět, který připomínal střelnou zbraň. Z namířené policejní pistole si nic nedělal a začal utíkat. Vše zachránil právě varovný výstřel. Kluk se zastavil a policisté ho spoutali.

Do zatýkání se poté vložil otec mladíka. "Otec, rovněž pro policisty známá osoba, začal průběh zákroku narušovat. Když policisté viděli, jak sahá po své střelné zbrani, hlídka i proti němu použila donucovacích prostředků a namířili proti němu střelnou zbraň," popsala pražská policejní mluvčí Jana Rösslerová.

Mladík, který má podle Rösslerové pestrou trestní minulost, skončil v diagnostickém ústavu, otce propustili. Podezírají ho z přestupku proti veřejnému pořádku, který bude řešit místní úřad.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám