Hlavní obsah

Osvobozen řidič, který zabil na přechodu školáka

Právo, Novinky, David Hluštík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KUTNÁ HORA

Kutnohorský okresní soud v úterý zprostil viny jednatřicetiletého řidiče avie, který loni v listopadu srazil na přechodu pro chodce dva sedmileté školáky. Jeden z chlapců zemřel na místě, druhý musel být odvezen do nemocnice s otřesem mozku.

Foto: Veronika Polehlová

Svatební obřad ve vile Löw-Beer v Brně

Článek

"Domnívám se, že řízení bylo vedeno zcela jednostranně," uvedl v odůvodnění soudce Ivo Zelinka s tím, že se nepodařilo vyvrátit obhajobu postavenou na tom, že Jakl měl u avie vadné brzdy.

Případem se ještě bude zabývat vyšší instance, protože státní zástupkyně se na místě odvolala. Je přesvědčená, že Jakl vjel na přechod v okamžiku, kdy měl na semaforu červenou. Do vozovky tehdy vběhli dva sedmiletí školáci, ale už v době, kdy pro ně svítila zelená. Oba chlapce pak avie srazila.

Sedmiletý Honzík byl na místě mrtvý. Neštěstí se stalo jen několik metrů od jejich školy.

Příbuzní: Chce se vyhnout trestu

Jakl se během procesu bránil tím, že se snažil brzdit od okamžiku, kdy na semaforu naskočila oranžová. Brzdné stopy se však nenašly.

Jeho obhájce tak dokázal přesvědčit soudce, že technický stav vozidla byl otřesný. Auto bylo časovanou bombou, řekl doslova právní zástupce Jakla.

K dnešnímu líčení se dostavili i někteří příbuzní oběti. Nad verdiktem vyjádřili velké rozhořčení.

"Zabil nám dítě a teď se chce trestu vyhnout. Rodiče ani nebyli schopni k soudu přijet," řekla se slzami v očích babička mrtvého chlapce.

Reklama

Související články

Na přechodu smrti chyběl strážník

Svíčky hoří od čtvrtečního odpoledne na chodníku u řízeného přechodu přes Chabařickou ulici, spojující ve Zruči nad Sázavou starou a novou část města. Právě...

Auto nebrzdilo, brání se po smrti dítěte

Případ řidiče Milana Jakla, který loni v listopadu ve Zruči nad Sázavou na Kutnohorsku podle obžaloby zabil sedmiletého chlapce, v úterý okresní soud odročil...

Výběr článků

Načítám