Hlavní obsah

Avie smetla na přechodu dva školáky, jeden zemřel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ZRUČ NAD SÁZAVOU

Na čtvrteční vyučování už nedorazili dva sedmiletí chlapci ve Zruči nad Sázavou. Ráno je na přechodu pro chodce srazil řidič avie. Školáci přitom podle prvních informací přecházeli na zelenou. Jeden z nich zemřel na místě, druhého přepravil vrtulník do nemocnice v Praze.

Foto: Dagmar Stehlíková

pozvánka

Článek

Třicetiletý muž podle mluvčí kutnohorské policie Martiny Doležalové projížděl kolem půl osmé ulicí 1. máje. "Podle prvotního šetření nerespektoval červené světelné znamení a vjel na přechod, kde právě šly dvě děti do školy," sdělila Novinkám Doležalová.

Jeden z chlapců srážku nepřežil, přičemž zraněním podlehl na místě. Pro záchranu jeho zraněného kamaráda vzlétl vrtulník a dopravil ho do nemocnice.

"Zranění tohoto chlapce nejsou natolik vážná. Má pohmožděniny a otřes mozku, takže v nemocnici zůstane asi tři dny," upřesnil šéf pražské záchranky Zdeněk Schwarz s tím, chlapec zřejmě leží na traumatologickém oddělení Thomayerovy nemocnice v Praze-Krči.

Obvinění zatím nepadlo

Policie neštěstí dále vyšetřuje. K dispozici má svědectví lidí, kteří nehodu viděli. Policisté také na základě dechové zkoušky vyloučili, že řidič před jízdou pil alkohol.

Od letošního ledna do října zemřelo z důvodu nedání přednosti chodcům na vyznačeném přechodu 12 lidí, loni to bylo 32. Velmi zranitelné jsou v těchto případech především malé děti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám