Hlavní obsah

Ostraze se po hádce zastavilo srdce

Právo, Stáňa Seďová
Praha
Aktualizováno

Velmi neobvyklý vývoj měla šarvátka, která se rozpoutala ve středu okolo třetí ráno v jednom z hudebních klubů na Václavském náměstí. Podle svědků se strhla potyčka mezi mužem z ochranky podniku a třemi anglicky hovořícími muži. Nedošlo však na pěsti, člen ostrahy se totiž skácel na zem a zastavilo se mu srdce.

Strážníci zachraňovali člena ostrahy se zástavou srdceVideo: Městská policie hl.m.Prahy

 
Článek

Na místo nejrychleji dorazili městští strážníci, protože zrovna hlídkovali jen desítky metrů od klubu. V tu chvíli už muži v bezvědomí poskytovala první pomoc žena, která šla kolem.

„Strážníci přivolali záchrannou službu a společně s ženou začali boj o mužův život. Hlídka začala provádět nepřímou masáž srdce a následně muži přiložila automatický defibrilátor, kterým jsou vybavena některá vozidla městské policie. Přístroj vyhodnotil mužův stav a doporučil elektrický výboj. Strážníci poté pokračovali v nepřímé masáži srdce s úspěšným koncem, muž dokonce nabyl vědomí,“ popsala zásah mluvčí pražských strážníků Jana Přikrylová.

Zachráněného si převzali zdravotníci a převezli ho do nemocnice. Městští policisté vyslechli svědky události a zadrželi trojici mužů, kteří odpovídali popisu těch, kteří se s členem ostrahy dostali do křížku. Případ si k dalšímu šetření převzala státní policie.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám