Hlavní obsah

Osobní vlak na Frýdecko-Místecku projel na červenou, dostal se do cesty rychlíku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mosty u Jablunkova

Osobní vlak v pátek ráno na Frýdecko-Místecku projel na červenou a dostal se do cesty mezinárodnímu rychlíku. Strojvedoucí druhého vlaku naštěstí dostal zprávu o události včas a stihl zabrzdit.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

K události došlo okolo osmé hodiny ráno. Osobní vlak jedoucí z Mostů u Jablunkova směrem na Ostravu projel na červenou.

„Vjel tak do připravené železniční trasy rychlíku, který přijížděl ze Zvolena,” uvedl mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal.

Dodal, že v okamžiku, kdy osobní vlak projel na červenou, poškodil výhybku. Bezpečnostní systém pak okamžitě vyslal červenou pro rychlík, jehož strojvedoucí stihl včas zastavit. „Ke srážce vlaků nedošlo. Poškozením výhybky ale vznikla škoda 400 tisíc korun," uvedl Drápal.

V posledních dnech jde o několikátou podobnou událost. O víkendu vyjel proti jinému vlaku montážní vůz z vyloučené koleje na hlavní trati mezi Prahou a Kolínem.

V pondělí proti sobě vyjely na téže trati v úseku mezi Úvaly a Českým Brodem osobní vlak a rychlík na běžně provozovaných kolejích. Podařilo se je také včas zastavit. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám