Hlavní obsah

Osmnáctiletý mladík si v Opavě objednal střelnici. Půjčenou zbraní se zastřelil

Neobvyklou sebevraždu prověřuje policie v Opavě. Na soukromé střelnici se zastřelil jeden z klientů. Na místě zasahovala záchranná služba, která už ale zraněnému osmnáctiletému mladíkovi nemohla pomoci.

Foto: Envato elements

Ilustrační snímek

Článek

K události došlo už 1. května, policie o ní ale informovala až v úterý. Podle nepotvrzených informací si mladík objednal střelbu zřejmě proto, že to považoval za nejjednodušší způsob, jak se dostat ke zbrani. Tu pak v nestřežené chvíli obrátil proti sobě. Na místě byl přítomen i instruktor, v jehož silách už nebylo tragédii zabránit.

„Správce udělal maximum, aby události zabránil, ale zákazníka se bohužel nepodařilo zastavit. Slovy nelze popsat hlubokou lítost, kterou cítíme, a vyjadřujeme svůj upřímný soucit rodině. Děkujeme všem, kteří pomáhali situaci zvládnout, a doufáme, že se podobná situace nebude opakovat,“ stojí v oficiálním prohlášení střelnice.

Případ prověřovala policie, podle které nebylo zjištěno cizí zavinění. „Hlídka byla na soukromou střelnici vyslána asi půl hodiny po poledni. Bylo zjištěno, že osmnáctiletý mladík utrpěl střelné poranění, kterému při převozu do nemocnic podlehl. S ohledem na rodinu případ nebudeme blíže komentovat,“ doplnil mluvčí policie René Černohorský.

Muž obviněný z dvojnásobné vraždy ve Svitávce se ve vazbě oběsil

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám