Hlavní obsah

Osmiletého chlapce srazila v pražských Dejvicích tramvaj

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Teprve osmiletého chlapce srazila v neděli odpoledne v pražských Dejvicích tramvaj. Podle záchranářů utrpěl zranění hlavy. Po zajištění životních funkcí byl převezen do nejbližšího traumacentra.

Foto: ZZS Praha

Ilustrační foto.

Článek

„Společně se záchrannou službou a policií zasahujeme u střetu tramvaje s chodcem v ulici Jugoslávských partyzánů,“ informovali hasiči s tím, že zraněnou osobu si převzali do péče záchranáři. K nehodě došlo ve 12:40.

Záchranáři informovali, že šlo o malé dítě, které utrpělo poranění hlavy, hrudníku a paže. „Pacient je v tuto chvíli při vědomí, byly mu zajištěny životní funkce a podána odpovídající analgosedace. Po předešlém avízu je pacient v těchto chvílích transportován do traumacentra,“ uvedli na síti X.

Řidič v centru Štětína vrazil do lidí čekajících na tramvaj. Vjel do nich úmyslně

Evropa

„V Dejvicích došlo ke srážce tramvaje s osmiletým chlapcem, pod tramvají zaklíněný nebyl. Příčiny a okolnosti, stejně tak i, kdo byl viníkem, zjišťujeme,“ řekla Novinkám mluvčí policie Eva Kropáčová.

Policie dlouhodobě apeluje na chodce, aby byli na přechodech obezřetní a rozhlíželi se dostatečně na obě strany. Obzvláště to platí na tramvajových pásech, kde mají tramvaje přednost před chodci.

Srážky mnohdy končí vážným zraněním nebo smrtí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám