Hlavní obsah

Osm mladých lidí se zranilo v přeplněné felicii

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ždár nad Sázavou

Vozidlo plné mladých lidí havarovalo v neděli na Ždársku. Při nehodě se zranilo celkem osm lidí, kteří cestovali autem Škoda Felicia. V místě nehody zasahovalo několik sanitek a vrtulník záchranné služby.

Foto: Policie ČR

Jednu zraněnou dívku převezl do nemocnice vrtulník

Článek

Vozidlo přeplněné mladými lidmi havarovalo po šesté hodině odpoledne u obce Moravec na Žďársku. Vůz určený pro maximálně pět osob řídil 22letý mladík, který se na silnici rozhodl předjet pomalu jedoucí vozidlo.

„Když se však chtěl po předjížděcím manévru vrátit zpět do pravého jízdního pruhu, nezvládl řízení vozidla. Nejprve najel na krajnici vozovky a vozidlo dostal do smyku. Vozidlo se mu již nepodařilo udržet na vozovce a sjel vlevo mimo komunikaci, kde čelně narazil do vzrostlého stromu,“ informovala Novinky policejní mluvčí Petra Šmídová.

„V době nehody cestovalo ve vozidle osm lidí. Všichni cestující utrpěli při nehodě zranění. Hasiči pomohli zdravotníkům s ošetřením zraněných osob a s jejich následným transportem do vrtulníku LZS a sanitních vozů,“ řekla mluvčí hasičů Petra Musilová.

Šest nepřipoutaných na zadních sedačkách

Řidič a spolujezdkyně byli zraněni lehce. Na zadních sedačkách seděli tři chlapci a na nich tři dívky ve věku od 15 do 18 let. Pět z nich mělo středně těžká zranění, jednu dívku transportoval do nemocnice vrtulník. Poslední mladík vyvázl s lehkým zraněním.

Foto: HZS Vysočina

Vozidlo, ve kterém v době nehody jelo osm lidí

„Podle ošetřujících lékařů zranění utrpěli zhmožděniny a tržné rány na hlavě a zhmožděniny na kolenou a zádech. V jednou případě bylo zjištěno i poranění v oblasti páteře,“ konstatovala mluvčí a doplnila, že nikdo nebyl připoután bezpečnostním pásem.

Řidič se na místě odmítl podrobit dechové zkoušce, ale souhlasil s odebráním krve v nemocnici. Výsledek policisté ještě neznají. Podle mluvčí policie mělo vozidlo také sjeté pneumatiky, a tudíž bylo technicky nezpůsobilé k provozu na silnici.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám