Hlavní obsah

Opilý zubař mířil z ordinace rovnou na záchytku

Právo, jar

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Světlá nad Sázavou

Pětapadesátiletý stomatolog ze Světlé nad Sázavou na Havlíčkobrodsku ordinoval v neděli opilý. Na lékařovo podivné chování upozornil policisty třiačtyřicetiletý muž, který doprovázel svou dceru v neděli dopoledne na zubní pohotovost.

Foto: Profimedia.cz

Článek

„Ordinující stomatolog se při ošetření choval arogantně a z jeho chování muž nabyl dojmu, že je pod vlivem alkoholu,“ řekla havlíčkobrodská policejní mluvčí Jana Mazourová.

Přivolaná policejní hlídka vzápětí zjistila, že lékař je skutečně opilý. „Plně neovládal koordinaci pohybů, z jeho dechu byl silně cítit alkohol a zadrhával v řeči. Byl vyzván k dechové zkoušce, kterou však odmítl s tvrzením, že by nadýchal, neboť vypil jednoho panáka,“ doplnila mluvčí.

Jelikož chtěl lékař dál ordinovat, museli ho policisté i přes jeho protesty zajistit a převézt na jihlavskou záchytku.

Policie případ šetří jako přestupek na úseku ochrany před alkoholismem a jinými toxikomaniemi. Případem se bude zřejmě zabývat také Česká lékařská komora, respektive její revizní komise. Ta by měla do konce května rozhodnout také o potrestání pětapadesátileté dětské lékařky z Nového Města na Moravě, která v lednu ordinovala také opilá.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám