Hlavní obsah

Opilý senior z Jeseníku jel nakoupit. Třikrát boural a pak se porval

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jeseník

Hlad dostal ve středu večer po příchodu z restaurace 72letý muž z Jeseníku. Opilý sedl do auta a jel nakoupit. Cestou třikrát boural, ale nakoupil. Když přijel zpátky, porval se ještě se svědkem svého cestování, který tam na něj čekal. Novinky o případu informovala ve čtvrtek policejní mluvčí Tereza Neubauerová.

Foto: Policie ČR, Novinky

Auto, s nímž se vydal opilý senior na nákup.

Článek

„Že hlad může být neřád a může způsobit i dost velkou škodu, se přesvědčili tři poškození v Jeseníku. Ve středu večer přišel senior domů z restaurace. Zjistil, že má hlad, a tak se rozhodl zajet autem značky Renault Megane do nejbližšího supermarketu,“ uvedla mluvčí.

Už výjezd z parkovacího místa podle ní senior nezvládl a naboural do zaparkovaného vozu Toyota Auris. „Po vyjetí z parkoviště nezvládl ani odbočit vpravo a naboural do oplocení domu, které je naproti výjezdu z parkoviště,“ konstatovala Neubauerová.

Ani druhý náraz seniora nezastavil. V jízdě pokračoval. O několik desítek metrů dál ještě havaroval potřetí, narazil do vozu Škoda Kamiq, zaparkovaného u cesty.

Foto: Policie ČR, Novinky

Senior naboural i do oplocení domu poblíž parkoviště.

Po absolvování nákupu se řidič vrátil s automobilem zpátky. „Tady ho už čekal svědek celé události. Ten se ho pokusil zadržet do příjezdu policistů. Při tom došlo k potyčce,“ podotkla mluvčí.

Když na místo dorazili policisté, provedli u řidiče orientační dechovou zkoušku na alkohol. Muži naměřili 1,74 promile. „Zadrželi jeho řidičský průkaz a odvezli ho na lékařské vyšetření spojené s odběrem krve,“ dodala Neubauerová.

Způsobená škoda je předběžně vyčíslena na 90 tisíc korun. Senior je podezřelý ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Cizinec dostal za zavinění pondělní nehody na D1 tříletou podmínku

Domácí

Reklama

Výběr článků

Načítám