Hlavní obsah

Opilý senior nezvládl na okraji Prostějova vytočit kruhový objezd

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prostějov

Průjezd kruhovým objezdem nezvládl ve čtvrtek na okraji Prostějova 78letý řidič. Při kontrole vyšlo najevo, že se před jízdou posilnil alkoholem. Přiznal požití vodky a piva. Novinky o tom v pátek informovala policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Foto: Policie ČR, Novinky

Senior nezvládl pod vlivem alkoholu řízení.

Článek

Senior podle ní jel ve vozidle značky Opel ve směru z Prostějova na Mostkovice. Osudným se mu stal kruhový objezd Prostějov–⁠⁠⁠⁠⁠Smržice–⁠⁠⁠⁠⁠Mostkovice–⁠⁠⁠⁠⁠Domamyslice.

„Při jízdě nezvládl řízení a narazil do obrubníku, který přejel, a najel na travnatou plochu, kde zůstal stát. Svědkyně události nám oznámila na linku 158, co se stalo, a s řidičem zůstala na místě až do příjezdu hlídky,“ uvedla mluvčí.

Řidič na Prostějovsku nadýchal skoro pět promile. Přiznal rum

Krimi

Policisté u řidiče provedli dechovou zkoušku a hned bylo jasné, co mělo zásadní vliv na jeho jízdu. „Seniorovy schopnosti byly zřejmě ovlivněné požitým alkoholem. Dechové zkoušky vykázaly hodnoty 2,38 a 2,44 promile,“ konstatovala Zajícová.

Řidič se podle ní doznal, že před jízdou pil, a přiznal panáka vodky a dvě piva. Hmotná škoda nevznikla a ke zranění řidiče nebo jiné osoby nedošlo.

„Nezodpovědný senior se bude zodpovídat. Je podezřelý z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky,“ doplnila policejní mluvčí.

Šestnáctiletý chlapec se dvěma promile boural na Pelhřimovsku na kruhovém objezdu

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám