Hlavní obsah

Opilý senior boural přímo před brněnským policejním ředitelstvím, pak chtěl ujet

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Těžko si mohl vybrat horší místo pro ujetí od nehody. Přesto, když sedmašedesátiletý muž narazil přímo před policejním ředitelstvím v Brně do auta, které zastavilo před přechodem, na nic nečekal a pokusil se zmizet. Daleko se ale nedostal. Policisté jej dostihli na další křižovatce, muž pak nadýchal téměř dvě a půl promile.

Foto: Policie ČR

Opilého seniora dostihli policisté hned na další křižovatce.

Článek

K nehodě došlo minulý pátek. „Silně opilý starší šofér naboural do automobilu, který právě zastavil před přechodem. Hned po vystoupení seniora z vozu bylo druhému účastníkovi dopravní nehody jasné, že není v nejlepší kondici. Okamžitě zavolal na tísňovou linku, jenomže viník nehody na hlídku čekat rozhodně nechtěl. Nasedl do vozidla a pokusil se pohotově ujet,“ popsal policejní mluvčí Petr Vala.

Muž je nyní podezřelý z ohrožení pod vlivem návykové látky.

Foto: Policie ČR

Opilého seniora dostihli policisté hned na další křižovatce.

Jen v letošním roce jihomoravští policisté evidují téměř patnáct stovek případů, kdy řidiči ujeli od dopravní nehody. To může být nejen přestupkem, ale i trestným činem. „To platí zejména v případech, kdy při nehodě dojde k zranění nebo smrti.

Existuje mnoho důvodů, proč řidiči ujíždějí. Zahrnout do nich můžeme strach z právních následků, paniku, jízdu s nepojištěným vozidlem či neznalost, jak má řidič po dopravní nehodě postupovat,“ dodal Vala.

Žena z Moravy prodala tisíce tablet léků na předpis, pak skončila na psychiatrii. Dostala čtyři roky vězení

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám