Hlavní obsah

Opilý řidič v Olomouci naboural čtyři auta

– Olomouc

Divokou jízdu v centru Olomouce má za sebou 55letý muž z Rakovnicka. V neděli odpoledne tu postupně pod vlivem alkoholu naboural se svým vozem Škoda Fabia do čtyř dalších aut. Teprve poté zůstal stát na místě. Právo v pondělí o případu informoval policejní mluvčí Libor Hejtman.

Foto: Policie ČR

Nabouraná Škoda Fabia

Článek

Nejprve podle něj muž naboural autem do dvou vozidel na třídě Svobody. „Přijel od ulice Riegrova na křižovatku Barvířské ulice a třídy Svobody. Na ní se zařadil za vozidlo VW Passat, které chtělo odbočit vlevo na třídu Svobody. Přitom měl řidič škodovky nechtěně pustit pedál spojky, přičemž popojel a narazil do zadní části vozidla VW Passat. Poté začal s vozidlem couvat a narazil do vozidla Škoda Rapid stojícího za ním,“ uvedl mluvčí.

Opilý muž se v Plzni dopotácel za volant a vyrazil. Jedu do práce, vysvětloval policii

Krimi

Po kolizích se podle něj řidič rozhodl místo nehody opustit a začal ujíždět po třídě Svobody směrem k místní tržnici. Na další křižovatce u restaurace Drápal opět havaroval.

„Křižovatku projížděl rovně po tramvajovém pásu, přitom nerespektoval červený signál svítící na semaforu a střetl se s vozidlem hyundai, které jelo na zelený signál od ulice Havlíčkova,“ konstatoval Hejtman.

Ani po tomto nárazu podle něj řidič nezastavil a pokračoval v jízdě dál po třídě Svobody. „Dojel k tramvajové zastávce Tržnice a narazil do před ním zpomalujícího vozidla Ford. Až nyní se řidič škodovky rozhodl v jízdě nepokračovat a zůstat na místě,“ poznamenal mluvčí.

Foto: Policie ČR

Jedno z nabouraných aut

Policisté u řidiče provedli dechové zkoušky na alkohol. Nadýchal 2,75 promile alkoholu. „Policisté také zjistili, že měl blokaci řidičského oprávnění. Viník nehod uvedl, že mu zákaz řízení skončil, ale zapomněl si zažádat o vrácení řidičského oprávnění,“ doplnil Hejtman.

Nehody se obešly bez zranění a celkovou škodu na vozidlech policisté odhadli na 160 tisíc korun. Řidiči hrozí za přečin ohrožení pod vlivem návykové látky až tři roky vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám