Hlavní obsah

Opilý řidič řádil v centru Brna. Při nehodě zranil dva lidi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Se dvěma promile a zřejmě s i pocitem vlastní nesmrtelnosti sedl v sobotu dopoledne za volant 21letý řidič, který vyrazil na cestu po centru Brna. Při své jízdě stačil porušit snad všechna pravidla silničního provozu, bohužel jeho zběsilou jízdu odnesl zraněním nevinný člověk. Mladíkovo řádění zaznamenaly kamery.

Opilý řidič v centru BrnaVideo: Policie ČR

 
Článek

„Řidič se nerozpakoval projíždět křižovatky na červenou, kličkoval, najížděl na chodníky, ale hlavně opakovaně a nebezpečně boural. Jeho zběsilé počínání začalo už na křižovatce ulic Kounicova a Moravské náměstí, kdy do ní doslova vletěl na červený signál stůj. Při pokusu o pohotové odbočení navíc nezvládl řízení, vjel na chodník a následně havaroval do zábradlí,“ popsal ve čtvrtek policejní mluvčí Petr Vala.

„Bohužel tento první karambol ho k rozumu nepřivedl, ba právě naopak, mladík prudce dupl na plyn a z místa bleskově ujel. Jenomže další riskantní manévr na sebe nenechal dlouho čekat, hned nedaleko na Dornychu opět vyjel mimo silnici a na chodníku mimo jiné porazil i dopravní značku,“ kroutil hlavou mluvčí.

„Se značně poškozeným automobilem si to pak následně namířil na Zvonařku. V době, kdy policejní operátoři na tísňové lince začali přijímat první oznámení o nebezpečném řidiči, došlo ke třetí nehodě. Tentokrát podnapilý šofér nezvládl průjezd prudkou zatáčkou, vjel do protisměru, kde se čelně střetl s protijedoucím automobilem. Na místě oběma zraněným řidičům poskytli první pomoc brněnští strážníci, kteří místem nehody právě projížděli,“ dodal Vala.

Zpitý šofér se u Budějovic pokusil přeskočit s kamionem kruhový objezd. Neuspěl

Krimi

Policisté nyní žádají všechny, které mladík svou jízdou ohrozil, aby se přihlásili na lince 158. Stejně tak by policisté ocenili i záběry z bezpečnostních kamer. Policisté už jízdu vyšetřují jako ohrožení pod vlivem návykové látky, nelze ale vyloučit, že by se případ mohl překvalifikovat na obecné ohrožení.

Namol opilý řidič proletěl zastávkou pod hradem Bezděz. Pak ujel

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám