Hlavní obsah

Opilý řidič kličkoval po D1. Policistům se pak pokoušel utéct

Novinky, hlk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nebezpečně kličkující Škodu Octavia, mířící po dálnici D1 směrem na Brno, nahlásilo v neděli na tísňovou linku hned několik řidičů. Před příjezdem hlídky dálniční policie řidič octavie sám auto odstavil a pokusil se z něj utéct. Později se ukázalo, že on i jeho spolujezdec byli opilí. V úterý o tom informovala policejní mluvčí Dana Čírtková s tím, že hledají svědky této nebezpečné jízdy.

Foto: Policie ČR

Ilustrační foto

Článek

„Volající řidiči shodně uváděli, že auto ohrožuje svojí jízdou ostatní účastníky provozu na dálnici, má zapnuté „blinkry“ a shodně vyjádřili podezření, že řidič tohoto vozidla bude zřejmě pod vlivem alkoholu,“ uvedla Čírtková.

Na místo byla vyslána hlídka dálniční policie, řidič octavie však zastavil nečekaně dřív a pokusil se z auta utéct. „Policisté ho ale dostihli a zajistili. Druhý člen posádky zůstal ve vozidle. Oba muži vykazovali známky podnapilosti,“ řekla Čírtková.

Řidič následně odmítl jak dechovou zkoušku, tak odběr krve. Jeho spolujezdec mezitím podle informací policie ohrožoval okolní provoz i sebe vstupováním do silnice. Oba muži byli tedy převezeni na záchytku do Jihlavy.

Celý incident je zatím vyšetřován jako přestupek v dopravě, kdy řidič odmítl dechovou zkoušku nebo odběr krve. Za to hrozí ve správním řízení pokuta 25 000 až 50 000 korun, zákaz řízení motorových vozidel až na dva roky a sedm trestných bodů.

Policie nyní hledá svědky, kteří jízdu opilého řidiče na D1 viděli, byli jím ohroženi či mají kamerový záznam ze svého vozu. Mohou volat linku 158.

Reklama

Výběr článků

Načítám