Hlavní obsah

Opilý řidič jel po dálnici D5 v protisměru šestnáct kilometrů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrov u Stříbra

Více než dvě promile alkoholu měl řidič osobního auta, který jel po dálnici D5 v protisměru neuvěřitelných šestnáct kilometrů. Policejní hlídka ho dopadla a umístila do cely. Tachovští kriminalisté jednání 35letého cizince kvalifikovali jako obecné ohrožení a ohrožení pod vlivem návykové látky.

Opilý řidič ujel po dálnici D5 šestnáct kilometrů.Video: Policie ČR

 
Článek

Událost se stala v pondělí kolem desáté hodiny večer. Na jízdu v protisměru upozornili policii šoféři, kteří mířili po dálnici směrem na Prahu. „Na místo ihned vyjelo několik našich hlídek, kterým se podařilo řidiče vozidla zastavit, a to na sto osmém kilometru,“ uvedla mluvčí Pavla Burešová.

První dechová zkouška u cizince prokázala 2,38 promile alkoholu, druhá pak dokonce hodnotu 2,7. „Řidiče jsme eskortovali na služebnu a umístili do cely. V úterý s ním budeme provádět řadu procesních úkonů,“ sdělila Burešová.

Podle ní se muž pravděpodobně pohyboval na dálnici už od 92. kilometru u Plzně. V protisměru tak mohl ujet šestnáct kilometrů. „Naštěstí se jeho jízda obešla bez dopravní nehody. Nevyžádala si ani žádné zranění, za což mohla i duchapřítomnost ostatních řidičů, kteří dokázali na tuto nečekanou a obzvlášť nebezpečnou situaci velmi rychle a správně zareagovat,“ ocenila mluvčí.

Zároveň informovala, že tachovští kriminalisté už případ kvalifikovali jako obecné ohrožení a ohrožení pod vlivem návykové látky. Policisté se zaměřili i na spolujezdce ve voze, rovněž cizince, protože u sebe neměl žádné doklady a byl také opilý. „Jelikož i on byl pod vlivem alkoholu, museli jej nejprve umístit do policejní cely,“ uzavřela Burešová.

Jaké byli muži národnosti, policie nespecifikovala.

Nudil se a způsobil požár za 60 milionů korun. Byla to klukovina, řekl u soudu

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám