Hlavní obsah

Opilý pracovník chemičky DEZA spadl z vagonu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

K vážnému zranění pracovníka došlo v noci na středu ve společnosti DEZA ve Valašském Meziříčí. Muž po pádu z výšky skončil v nemocnici. Na vině byl podle zdroje Práva do velké míry alkohol, který se objevil mezi pracovníky na noční směně. Společnost se zabývá zpracováním surového dehtu a benzolu, je součástí koncernu Agrofert. 

Foto: Milan Malíček, Právo

Zdravotnická záchranná služba

Článek

„Jeden z pracovníků spadl při noční směně z naloženého nákladního železničního vagonu. Stalo se to při plachtování granulované smoly, která byla do vagonu sypána ze zásobníku,“ přiblížil zdroj, který si nepřál být jmenován.

Na místě zasahovala i policie. Zraněný pracovník firmy DEZA nadýchal 2,35 promile alkoholu. Silně opilý měl být podle svědků i jeho kolega, který s ním na noční směně vagon plachtoval.

Zraněného muže s otřesem mozku a zlomenými žebry převezli záchranáři do nemocnice Agel ve Valašském Meziříčí. „Zasahovali jsme u pádu z výšky, jednalo se o muže, ročník narození 1971, převezli jsme jej na urgentní oddělení anesteziologicko-resuscitačního oddělení místní nemocnice,“ potvrdil Právu mluvčí záchranářů Jakub Omelka.

„Událost máme nahlášenou a už ji šetříme,“ sdělil Právu mluvčí Státního úřadu inspekce práce Richard Kolibač.

Deník Právo poslal dotazy i na tiskové oddělení Agrofertu, pod který DEZA spadá. „Potvrzujeme, že v areálu společnosti DEZA došlo k úrazu zaměstnance. Věc je v počátcích šetření jak ze strany zaměstnavatele, tak ze strany dotčených státních orgánů. Nemůžeme tedy v tuto chvíli sdělit víc informací,“ uvedla za Agrofert Lucie Bukovanská.

Na náhodnou kolemjdoucí na Vsetínsku zaútočil rýčem, dostal 15 let

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám