Hlavní obsah

Opilý policista vlezl v noci omylem do cizího bytu na Plzeňsku. S majitelem praštil o zem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plasy

Byly dvě hodiny v noci, když se v bytě starších manželů v Plasích na severním Plzeňsku z ničeho nic objevil cizí muž. Sedl si v obýváku na gauč, přikryl se dekou a odmítl odejít. Až po delším naléhání se zvedl a v okamžiku, kdy mu chtěl 73letý majitel bytu sebrat přikrývku, s ním muž mrštil o zem a zranil ho.

Foto: Patrik Biskup, Novinky

Bytový dům v Plasích, ve kterém došlo k incidentu

Článek

Jak se později ukázalo, nezvaným hostem byl opilý policista. Incident, ke kterému došlo z noci na 28. března, vyšetřuje Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) jako podezření z trestného činu ublížení na zdraví. Seniora odvezla záchranka do nemocnice. Následná vyšetření ukázala, že má komplikovanou zlomeninu ruky.

„Vzbudila mě manželka, že je v bytě cizí člověk. Říkala, že slyšela cvaknutí dveří, a když se šla podívat, tak se dovnitř hrnul chlap. Máme kliku i zvenku a na noc se nezamykáme. Bydlíme v malé bytovce a ještě v patře. Za padesát let se tady nic takového nestalo,“ řekl Novinkám majitel bytu.

Podle svých slov se nejprve muži snažil vysvětlit, že se asi spletl a že tady nebydlí. „Řekl jsem mu, aby odtud koukal vypadnout, nebo že zavolám policii. Byl úplně mimo, koukal nepřítomně a jediný, co řekl, že ty blbečky mám klidně zavolat. Po nějaké chvíli se zvedl a šel i s dekou ke dveřím,“ vzpomínal důchodce.

Další incident opilého strážce zákona. Policista se měl porvat na pelhřimovské diskotéce

Krimi

Když pak chtěl muži vzít deku, přišel nečekaný útok. „Chytil mě a nějakým chvatem se mnou praštil o zem. Manželka na něj ještě křičela, co dělá, a on se sebral a odešel. Tak jsme hned volali policii a záchranku, protože ruka byla celá nakřivo, oteklá a strašně bolela,“ pokračoval majitel bytu.

Na místo dorazili policisté i sanitka zároveň. „Policisté mi řekli, že viděli motat se u baráku muže v hnědé dece. Tak jsem jim řekl, že je to on. Oni potom zjistili, že je to jejich kolega a že bydlí poblíž. Byl na ně sprostý, kladl jim odpor, a proto mu museli dát pouta,“ uvedl dále napadený senior.

Projevil lítost

Později se od vyšetřovatelů GIBS dozvěděl, že policista projevil při výslechu lítost a chtěl by se omluvit. „Posypat si hlavu popelem ex post umí každý. Ještě beru to, že se někdo opije a netrefí domů. Ale to napadení už je přes čáru. Byli jsme z toho s manželkou hodně vyjukaní. Od té doby se už na noc zamykáme,“ uzavřel senior.

Podle zjištění Novinek jde o policistu, který slouží na Obvodním oddělení v Kralovicích. „Případ jsme hned v počátcích předali generální inspekci a krajský policejní ředitel policistu dočasně zprostil výkonu služby,“ uvedla policejní mluvčí Pavla Burešová.

Sám policista si žádné podrobnosti incidentu nepamatuje. K domu ho prý v noci přivezl barman. On sám bydlí asi o sto metrů dál v podobném domě.

Namol opilý policista ve slavnostní uniformě vláčel dívku za vlasy na ulici v Praze

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám