Hlavní obsah

Další incident opilého strážce zákona. Policista se měl porvat na pelhřimovské diskotéce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) prověřuje incident v Horní Cerekvi na Pelhřimovsku. Policista v civilu se tam údajně popral na diskotéce, napsal v sobotu server Jihlavská drbna. Touto záležitostí se zabýváme, uvedla taktéž v sobotu mluvčí GIBS Ivana Nguyenová. Více podle ní v tuto chvíli nelze sdělit. Jedná se už o druhý podobný incident v poslední době, kterým se inspekce zabývá. V únoru opilý policista, který mezitím skončil mimo službu, v Praze napadl 19letou dívku. Video z napadení se hojně šířilo na sociálních sítích.

Foto: Stanislava Benešová, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Podle Jihlavské drbny se potyčka udála v sobotu 30. března v kulturním domě na akci Legendy diskoték. Web uvedl, že redakci na případ upozornil svědek, který si přál zůstat v anonymitě. Policista, který přišel v civilu, se podle něj opil, popral a napadl několik lidí, oháněl se údajně služebním průkazem. Podle jednoho z organizátorů se potyčka stala pozdě v noci venku.

Starosta města Milan Kunst (nestraník) v sobotu řekl, že se této akce také zúčastnil, ale u zmiňovaného incidentu nebyl. „Takže k tomu asi můžu jen těžko něco říci,“ uvedl. Mluvil s jednou dívkou, která řekla, že ji někdo zatáhl za vlasy a srazil na zem.

Mluvčí krajské policie Dana Čírtková v sobotu uvedla, že záležitost nemůže komentovat, protože ji převzala k prověřování GIBS.

Opilému policistovi může hrozit vyšší trest. Zranění jedné z dívek je vážnější

Krimi

Za poslední měsíce už druhý případ opilého policisty

GIBS se také nadále zabývá incidentem z letošního února, při kterém opilý policista napadl na pražském Smíchově 19letou dívku, která skončila v nemocnici.

Podle svědků incidentu přitom měl policista, který se podle všeho s partnerkou, rovněž strážkyní zákona, vracel z policejního plesu na Žofíně, napadnout i další lidi. Inspekce přitom prověřuje i partnerku. Zatímco policista tehdy nadýchal 2,6 promile, jeho družka 1,6.

Na záběrech z napadení, které se začaly šířit na sociálních sítích v březnu, je mimo jiné vidět, jak policista klečící dívku chytil za vlasy a vší silou ji zatáhl svým směrem do silnice. Dívka pak zůstala ležet. Vzhledem k jejímu vážnějšímu zranění policistovi hrozí i vyšší trest za ublížení na zdraví ve výši dva roky až osm let. Možné je i překvalifikování na trestný čin těžkého ublížení na zdraví, kde trestní sazba činí tři až deset let.

Pražský policista, který namol opilý rozpoutal násilí, skončil mimo službu

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám