Hlavní obsah

Opilý muž v Pardubicích ležel v kolejišti ve chvíli, kdy přijížděl vlak

Novinky, bož

V sobotu kolem desáté hodiny dopoledne ležel u vlakové zastávky Pardubice - Závodiště opilý muž právě ve chvíli, kdy přijížděl vlak. Strojvedoucí začal intenzivně brzdit, ačkoliv na zastávce neměl zastavovat, a sám muž na poslední chvíli uhnul s nohama z kolejnice. O incidentu informovala mluvčí pardubických policistů Markéta Janovská.

Foto: Policie Pardubického kraje

Muž v poslední chvíli uhnul s nohama z kolejiště.

Článek

„Na linku 158 (na muže v kolejišti) upozornilo několik občanů, včetně strojvedoucího vlaku, který zrovna uvedeným úsekem projížděl,” uvedla Janovská.

Vlak sice zastavil, nicméně pokud by muž v poslední chvíli s nohama neuhnul, incident by dopadl tragicky. Vlak by totiž, i když už v malé rychlosti, přejel přes něj.

Havlíček: Rychleji zabezpečíme přejezdy

Domácí

„Do dvou minut na místě byli i policisté Pohotovostního a eskortního oddělení, kteří od strojvedoucího zjistili, že pán naštěstí neutrpěl žádné zranění, nicméně dechová zkouška ke zjištění přítomnosti alkoholu v dechu byla pozitivní, a to 2,84 promile,” doplnila Janovská.

Policisté muže pro jistotu převezli na kontrolu do nemocnice. „Následně mu ke spánku vybrali lepší místo, než je kolejiště – a to protialkoholní záchytnou stanici. Ta sice nebude zadarmo, ale určitě bude bezpečnější než koleje. Jeho jednání také oznámíme příslušnému správnímu orgánu,” uzavřela mluvčí.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám