Hlavní obsah

Opilý muž skákal v Brně po autech. Jen jsem se po nich procházel, hájil se

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Škrábance, promáčkliny a poškozené díly objevili strážníci v pátek v noci na několika autech parkujících v Křídlovické ulici. Před třetí hodinou ráno je zalarmoval svědek, kterého upoutal křik silně opilého muže. Ten podle svědectví chodil po odstavených vozidlech.

Foto: MP Brno

Po podivné noční procházce vandala zůstaly na autech zřetelné stopy poškození

Článek

„Přibližně za tři minuty už s pětadvacetiletým podezřelým mluvila hlídka pořádkové jednotky městské policie. Na jedné noze neměl botu a tvrdil, že netuší, kde ji ztratil. Strážníci se spojili s několika svědky a ti jim potvrdili, že mladík před třetí ráno po autech skákal a lehal si na střechy. Nejprve prý vyšplhal na horní část fordu, odkud přeskočil na volkswagen, aby vzápětí přešel k renaultu, do jehož boku údajně kopal. Ze střechy fabie se prý pokoušel prokopnout sklo a poničil zadní stěrač. Skokem se podle svědků přemístil na chrysler a odtud na střechu mazdy, jejíž okna se snažil vykopnout, a ulomil prý zpětné zrcátko,“ popsal řádění mladého muže mluvčí strážníků Jakub Ghanem.

Foto: MP Brno

Poškozená vozidla v Brně

Podezření z trestného činu

Hlídka vzápětí skutečně objevila šest šlápotami znečištěných automobilů s odřeným lakem a dalšími drobnými poškozeními. Zmíněný ford měl navíc výrazněji promáčklou střechu. Mladík se podle mluvčího hájil, že se po autech jen procházel a nic špatného nedělal. Za jeho chování mu teď ale hrozí i soudní postih. Strážníci ho totiž předali jako podezřelého z trestného činu republikovým policistům.

Opilý řidič dodávky srazil v Praze dopravního policistu

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám