Hlavní obsah

Opilý řidič dodávky srazil v Praze dopravního policistu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dopravního policistu, který zrovna řešil přestupek jiného řidiče, srazil v sobotu odpoledne v Chlumecké ulici v Praze opilý řidič dodávky. Z místa nehody se navíc pokusil ujet. Zraněného policistu záchranáři převezli do nemocnice.

Opilý řidič dodávky srazil dopravního policistuVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

Hlídka dopravních policistů ve služebním voze v civilním provedení měřila v sobotu rychlost v Praze 9. Ke kontrole zastavila řidiče, který maximální povolenou rychlost překročil.

„Vozidlo bylo zastaveno v odstavném pruhu v Chlumecké ulici. Když jeden z policistů řešil s řidičem jeho přestupek, projížděla okolo dodávka, jejíž řidič policistu zpětným zrcátkem srazil a natlačil ho na již zastavené auto. Z místa se pak navíc pokusil odjet,“ řekla Novinkám policejní mluvčí Eva Kropáčová.

Druhý z policistů se za dodávkou rozjel a jejího řidiče přinutil zastavit.

„Řidič se podrobil dechové zkoušce na alkohol, s pozitivním výsledkem, ve výši zhruba 1,5 promile. Policisté ho proto na místě zadrželi,“ doplnila Kropáčová.

Pro sraženého policistu mezitím vyrazili na místo záchranáři.

„Záchranářská posádka ošetřila a následně převezla na nejbližší traumatologickou ambulanci policistu, který utrpěl pohmožděniny. Byl při vědomí a mimo ohrožení života,“ sdělil mluvčí pražských záchranářů Karel Kirs.

Okolnostmi celé události se policisté i nadále zabývají.

Podezřelý z napadení dvou lidí v Praze se přiznal k vraždě u Kyjského rybníka. Je v péči psychiatrů

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám