Hlavní obsah

Opilý muž se chtěl upálit u benzinky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BOSKOVICE

V Boskovicích na Blanensku se chtěl v pátek odpoledne upálit muž na benzinové čerpací stanici. V opilosti se u stojanu polil naftou a pokusil se zapálit. "Naštěstí mu to nešlo. Kdyby si ale nespletl naftu s benzinem, událost by pro něj měla velmi tragické následky," řekla dnes ČTK ředitelka zdravotní záchranné služby Ilona Rybářová.

Foto: Petr Hejna

Marián Angelkov

Článek

Muž byl silně podnapilý a sebevraždu chtěl spáchat kvůli tomu, že se s ním rozchází manželka. Nyní žije patrně jen proto, že si popletl stojany s pohonnými látkami. Nafta, kterou se muž polil, se totiž při kontaktu s ohněm vznítí mnohem pomaleji a s většími obtížemi než velmi hořlavý benzin.

Rybářová zdůraznila, že muž neutrpěl žádné zranění. Zdravotníci mu ale po odjezdu z čerpadla museli dát sedativa a protože byl opilý, převezli jej na záchytku Psychiatrické léčebny v Brně-Černovicích. Tam budou lékaři zkoumat jeho duševní stav.

Šéf blanenské policie Radomír Diblík zdůraznil, že při neúspěšném pátečním pokusu o sebevraždu v boskovické ulici Otakara Kubína nebyl nikdo v ohrožení. "Tím, že nevznikla nikomu újma na zdraví ani majetku, je pro nás případ uzavřený," řekl ČTK. Neuvedl totožnost muže, doplnil jen, že patří k lidem, které policie kvůli jejich minulosti "velmi dobře zná".

Série upálení

Za posledních pět týdnů jde již o šestý pokus o sebeupálení. Kromě dvou studentů šlo o osoby, které již předtím vyhledaly psychiatrickou pomoc.

6. března se v Praze na Václavském náměstí před budovou Národního muzea upálil 19letý Zdeněk Adamec z Humpolce. [celá zpráva]

O pět dnů později se hořlavinou polil a zapálil duševně nemocný jednadvacetiletý muž z Poličky na Svitavsku. Utrpěl popáleniny na 36 procentech těla. [celá zpráva]

19. března našla jedna z návštěvnic Ústředního hřbitova v Brně ohořelé tělo padesátileté ženy, vedle níž ležel kanystr se zbytkem benzínu. Žena byla pacientkou psychiatrické léčebny. [celá zpráva]

Druhý dubnový den se v Plzni polil ředidlem jednadvacetiletý vysokoškolák a zapálil se. V dopise uvedl, že ho k činu dohnala nespokojenost se stavem společnosti. [celá zpráva]

Ve stejný den se v Praze pokusil upálit 32letý muž z Opavy, který byl pacientem psychiatrické léčebny. [celá zpráva]

8. dubna se upálil jedenačtyřicetiletý muž u kostela v obci Velká Chyška u Pacova na Pelhřimovsku. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám