Hlavní obsah

Opilý mladík škrtil sestru tričkem, matčina druha pokousal

Právo, Miloslav Hradil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jeseník

Jako smyslů zbavený si koncem minulého týdne počínal opilý dvaadvacetiletý mladík ze Supíkovic na Jesenicku. Svou sestru málem uškrtil, druha své matky pokousal a svou zlost si nakonec vybil na kočce, kterou také škrtil.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Policisté mladíka vykázali na deset dní z domu

Článek

Agresivně se mladík začal chovat v noci v sobotu. „Nejdříve začal celé rodině nadávat a vyhrožovat zabitím. Poté přešel od slov k činu. Fyzicky napadl svoji sestru, kterou škrtil tričkem. Útok na matku se mu nevydařil, protože ji bránil její druh. Devětatřicetiletého muže mladík několikrát uhodil a pokousal,“ řekla Právu v pondělí jesenická policejní mluvčí Tereza Neubauerová.

Napadenému se podle ní nakonec mladíka podařilo zpacifikovat a držel jej až do příjezdu policejní hlídky. „Agresor nedostal rozum ani před policisty, proto musel být spoután a umístěn do policejní cely. Ještě před tím byla u něj provedena dechová zkouška, při které ukázal přístroj hodnotu 1,53 promile,“ uvedla mluvčí.

Aby nedocházelo k dalším útokům, byl podle ní mladík vykázán ze společného obydlí na celých deset dnů. Následující den po vystřízlivění si mladý agresor mohl za doprovodu policistů doma ještě vyzvednout nejnutnější věci. Po hodině a půl se pak i přes zákaz na stejné místo vrátil zpátky.

„Tentokrát se již střízlivý začal dobývat do domu. Celé rodině opět nadával a vyhrožoval likvidací. Svoji zlost si nakonec vybil na kočce, kterou chvíli škrtil. Po příjezdu policejní hlídky byl opět zadržen a umístěn do cely,“ dodala Neubauerová. Mladík je podezřelý z maření výkonu úředního rozhodnutí a nebezpečného vyhrožování.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám