Hlavní obsah

Opilý fanoušek Baníku v Hradci nadýchal 3,87 promile

Právo, Zdeněk Seiner

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové
Aktualizováno

Královéhradecká policie se v neděli potýkala s fanoušky, kteří přijeli na utkání místního Spartaku s ostravským Baníkem. Řešily se přestupky pěti fanoušků, jeden z nich nadýchal 3,87 promile.

Foto: Zdeněk Seiner, Právo

Fanoušci Baníku se posilňovali alkoholem.

Článek

"Nebyl pro silnou opilost schopen samostatného pohybu a ležel na zemi," řekla ČTK policejní mluvčí Ivana Ježková.

Další byl zadržen v Nezvalově ulici, kde fyzicky napadl fanouška hradeckého klubu. Byl rovněž převezen na záchytku.

Hradecká policie se na vysoce rizikové utkání chystala pečlivě. „Kromě pořádkových jednotek a antikonfliktního týmu se do akce zapojí dopravní policisté, psovodi, jízdní policie a skrytě budou situaci monitorovat kriminalisté,“ informovala už dříve Ježková.

Foto: Zdeněk Seiner, Právo

Policie se na fandy Baníku připravila

Na důležité utkání přijeli i neurvalí polští provokatéři vyvolávající rvačky za každou cenu.

Zvláštní vlak z Ostravy komplikoval po cestě normální železniční provoz na několika místech republiky, především v České Třebové a Pardubicích, nakonec ale s malým zpožděním dorazil na královéhradecké nádraží. Z vlaku na první nástupiště vystoupilo asi šest set fanoušků Baníku, většinou s lahvemi alkoholu v ruce. Policisté je natlačili do přistavených autobusů. Došlo jen k několika drobným šarvátkám a provokacím, většina fanoušků se chovala až překvapivě krotce.

Foto: Zdeněk Seiner, Právo

Popíjejíc fanoušci Baníku respektovali přesilu.

I přeprava na stadion pod lízátky v Malšovicích proběhla poměrně hladce. Pomohli tomu i dopravní strážníci, kteří ručně řídili semafory na trase a umožnili autobusům, ze kterých létaly okny prázdné lahve, pokud možno rychlý a plynulý průjezd.

„Bezpečnostní prohlídka příznivců Baníku byla až na tři, čtyři výjimky celkem plynulá a bezproblémová,“ přikývl jeden z pořadatelů. Utkání bylo zahájeno v 17 hodin, Baník nakonec zvítězil 1:0.

Foto: Zdeněk Seiner, Právo

Fanoušci Baníku respektovali přesilu

Reklama

Výběr článků

Načítám