Hlavní obsah

Opilý chtěl s autem spáchat sebevraždu, hrozí mu vězení

– Plzeň

Až tři roky za mřížemi hrozí čtyřiatřicetiletému řidiči, který se v opilosti proboural do prodejny v Domažlicích. K incidentu došlo 28. října, teď mu policisté sdělili, že je podezřelý ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Foto: Policie ČR, Právo

Opilý muž naboural do prodejny, v autě chtěl spáchat sebevraždu.

Článek

Ve zmíněný den se muž opil, pohádal se se svou matkou a pár minut před půlnocí vzal klíčky od audi s tím, že spáchá sebevraždu. Matka zalarmovala policisty, kteří zanedlouho auto odpovídající popisu vystopovali v domažlické Sadové ulici. „Pak se jim na chvilku ztratilo z dohledu, opět ho spatřili v ulici Komenského. Havarované.

„Řidič narazil do prodejny s pěstitelskými potřebami,“ uvedla policejní mluvčí Dagmar Brožová. Prudký náraz poškodil stěnu obchodu, jejíž rozmetané kusy poničily interiér i vystavené zboží. Celková škoda na objektu činila skoro sedm set tisíc korun, na autě necelých sedmdesát.

Vloupal se do restaurace a opilý usnul na gauči, teď si ustele ve vězení

Koktejl

Šofér potvrdil, že opravdu hodlal spáchat sebevraždu. „Ale na jiném místě. Havaroval proto, že chtěl hlídce zmizet, nevybral však zatáčku,“ podotkla Brožová. Dechová zkouška ukázala, že měl více než 2,3 promile alkoholu v krvi. Sebevrah nicméně po nárazu přišel na jiné myšlenky a policistům slíbil, že si už nechce ublížit. Neskončil tedy na psychiatrii, ale na záchytce. Po vystřízlivění bude čelit podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, dodali policisté.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám