Hlavní obsah

Opilou seniorku vytáhli v Brně z řeky až pomocí kladkostroje

Právo, pko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Neobvyklou záchrannou akci si na své konto připsali brněnští strážníci. Náhodný kolemjdoucí si totiž všiml ženy částečně ležící v řece Svratce a hned zburcoval městskou policii. Hlídky se pustily do náročného zásahu, při kterém musely použít slaňovací techniku a sestavit pomocí z lan a karabin kladkostroj.

Záchrana seniorky v Brně Video: MP Brno

 
Článek

Ze značně prudkého srázu k řece Svratce se 66letá žena zřítila ve čtvrtek večer, strážníky tehdy přivolal muž, který si jí všiml při procházení Veslařskou ulicí.

Žena byla sice ušpiněná, ale strážníky uklidňovala, že není zraněná.

Strážníci na přehradě v Brně trénovali pomoc tonoucímu, zachránili neplavce v nesnázích

Krimi

„Hlídka se k ní musela spustit s využitím slaňovací techniky. Aby ji mohli vytáhnout do příkrého svahu, museli z karabin, lan a kladek sestrojit kladkostroj. Do vyprošťování se potom zapojily hned dvě hlídky,“ popsal v sobotu zásah mluvčí strážníků Jakub Ghanem.

Foto: MP Brno

Žena spadla v Brně do řeky, vytáhli ji strážníci s lezeckou technikou

Po záchranné akci se rychle vyjasnilo, jak se žena do řeky dostala.

Jedno víno znamená litr

„Seniorka si prý za zábradlím chtěla odskočit na toaletu, strážníkům se ale přiznala, že předtím pila alkohol. Před přivolanými záchranáři dodala, že si dala jedno víno. Po upřesňujícím dotazu doplnila, že tím má na mysli jeden litr. Zdravotníci ženu ošetřili a s bolestmi nohou a odřeninami ji převezli do nemocnice,“ dodal Ghanem.

Kladka je podobně jako páka, z jejíhož principu vychází, jeden z tzv. jednoduchých strojů. Kladkostroj je pak soustava kladek propojených lanem. Účelem systému je šetřit při zvedání či tahání těžkých břemen sílu - ta se díky stroji nahradí délkou dráhy, po které se na předmět působí.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám