Hlavní obsah

Opilí teenageři ujížděli na Svitavsku hlídce na motorce. Chyběly jim helmy i řidičák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Opilé mladíky na motorce pronásledovala policejní hlídka minulý týden na Svitavsku. Chlapci navíc neměli řidičský průkaz, helmu ani registrační značku na stroji. Jeden z nich následně skončil v nemocnici.

Dva opilí mladíci jeli na neosvětleném motocyklu bez registračních značekVideo: Policie ČR

 
Článek

Minulou středu večer si policejní hlídka v Poličce všimla dvojice na terénním motocyklu. Motorka neměla značky ani zadní stupačky, a tak spolujezdec za řidičem doslova brousil špičky bot o vozovku.

Na zastavení však řidič nereagoval a ujížděl tak dlouho, dokud ho nezastavilo oplocení na silnici. I pak se pokusili mladíci utéct, ale marně.

„Následně policisté zjistili, že motocykl, který není registrován v evidencích, řídil teprve sedmnáctiletý chlapec. Ten není držitelem žádného řidičského oprávnění a provedená dechová zkouška na alkohol u něj prokázala přes jedno promile,“ uvedla mluvčí policie Iveta Kopecká.

Šestnáctiletý spolujezdec nadýchal dokonce dvě promile, byl proto převezen do nemocnice. Staršího mladíka si převzali na služebně rodiče. Řidič je podezřelý z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Mladý řidič v Olomouci vyskočil z jedoucího auta, snažil se uniknout

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám