Hlavní obsah

Opilí mladíci močili v Liberci na hroby

Právo, Ivan Langr
LIBEREC

Ve středu večer skupinka mladíků řádila na ústředním městském hřbitově u libereckého krematoria. Pětice ve věku 16 až 19 let mezi hroby popíjela, tančila a dokonce i močila na náhrobky. Přítrž jejich řádění učinila kolem půl osmé večer až hlídka strážníků, která mladíky vzápětí předala republikové policii. Ta už zahájila vyšetřování pro výtržnictví, za což mladíkům hrozí i dva roky vězení.

Článek

"Po příjezdu hlídek na místo se v prostoru hřbitova nacházela skupinka pěti osob ve věku 16 až 19 let. Tři mladíci seděli na lavičce a dva mladíci mezi hroby tancovali, točili se do kola a hlasitě řvali. Osoby byly ovlivněny alkoholickými nápoji," líčila Právu výjev mluvčí libereckých strážníků Veronika Janouchová. Podle ní byly u hrobů rozházeny krabice a láhve od vína, jímž se zřejmě část mladíků napájela.

Strážníci za přítomnosti služebního psa celou skupinku zadrželi a předali policistům. "Věc šetříme pro trestný čin výtržnictví, za což pachatelům hrozí až dva roky vězení nebo peněžitý trest. V současné době vše dokumentujeme a probíhají výslechy. Policisté mladíkům provedli dechovou zkoušku na alkohol a pouze jeden z nich byl střízlivý," vysvětlila Právu liberecká policejní mluvčí Vlasta Suchánková. Tři opilci podle ní nadýchali více než jedno promile, u jednoho hladina alkoholu v dechu celé promile nepřesáhla.

Jak Právu řekl Jiří Žítek, jednatel společnosti Likrem, která hřbitov i krematorium provozuje, podobné výstřelky jsou spíše výjimečné. "V minulosti jsme sice už na hřbitově měli třeba vandaly, kteří ničili hroby i městský majetek, takovéto výtržnictví je ale spíše výjimkou. Jde o zneuctění pietního místa, což se bohužel táhne celou společností. Když totiž není úcta k živým, tak k mrtvým tuplem ne," komentoval pro Právo Žítek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám