Hlavní obsah

Opilec zkopal ve Frýdlantu záchranáře, ten skončil na ošetření v nemocnici

Novinky, ČTK
Frýdlant

Opilý muž napadl v noci na neděli ve Frýdlantu člena záchranky, která ho přijela ošetřit. Záchranář skončil v nemocnici, uvedl to mluvčí záchranky Petr Matějíčka. Případ vyšetřuje policie.

Foto: Milan Malíček, Právo

Zdravotnická záchranná služba. Ilustrační foto

Článek

Incident se odehrál v neděli kolem jedné hodiny ráno, když posádka záchranky zasahovala u bitky několika mužů. Jeden z mužů, kterého měli ošetřit, byl agresivní, ale nakonec se zklidnil a záchranáři ho odvedli do sanitky, aby ho ošetřili. Muž tam ale na jednoho ze záchranářů zaútočil, začal ho kopat do břicha.

„K napadení došlo při ošetřování agresora. Zdravotní stav našeho zaměstnance vyžadoval ošetření na traumatologii v Krajské nemocnici Liberec a neumožnil mu pokračovat ve službě," uvedl Matějíčka. Po sonografickém vyšetření břicha byl propuštěn do domácího ošetřování.

Podle policejní mluvčí Dagmar Sochorové se případem zabývají už policisté. „Okolnosti celé události vyšetřujeme,” řekla Sochorová. Policie odvezla z podniku jednoho opilého člověka na záchytku. Zda šlo o útočníka, mluvčí nespecifikovala.

Reklama

Související články

Muž ukradl v Liberci linkový autobus

Neznámý pachatel odcizil v Liberci linkový autobus. Ujel s ním několik kilometrů, následně ho naboural a ukradl mincovník. Škoda dosáhla částky 70 tisíc korun.

Výběr článků

Načítám