Hlavní obsah

Opilec ujíždějící policii srazil na chodníku v Havířově chlapce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Havířov

Zraněním dospívajícího chlapce, který byl sražen na chodníku, skončila zběsilá jízda opilého řidiče, který se snažil ujet policejní hlídce. Chlapce do nemocnice přepravil vrtulník. Řidiči hrozí za obecné ohrožení až osm let vězení.

Foto: Policie ČR

Nehoda pronásledovaného auta

Článek

K události došlo už loni v září, nyní policie informovala o obvinění řidiče z obecného ohrožení. A to po důkladném vyhodnocení kamerových záznamů, které umožňují sdělení obvinění ve vyšší trestní sazbě.

Jak sdělila policejní mluvčí Daniela Vlčková, řidič svou jízdou ohrožoval účastníky silničního provozu, a to nejen řidiče a osádky ostatních vozidel, ale také cyklisty a chodce.

Během jízdy přejížděl z pruhu do pruhu, přes křižovatky jel na červenou a v jednu chvíli došlo i k bočnímu střetu s autobusem, po kterém nezastavil a pokračoval v úprku.

Zničené auto, zraněná spolujezdkyně. Divokou honičku zakončil muž bez řidičáku nárazem do zábradlí

Krimi

„Jeho jízdu ukončila až dopravní nehoda, při které vyjel na chodník a srazil chlapce, který stál u přechodu pro chodce vedle jízdního kola. Zraněný mladík byl transportován do nemocnice vrtulníkem,“ uvedla Vlčková.

Dechová zkouška, které se řidič podrobil, byla pozitivní s hodnotou okolo 1,5 promile. Policisté také zjistili, že muž není držitelem řidičského oprávnění, dodala mluvčí. Třiašedesátiletý řidič svou vinu nepopíral a s policisty při vyšetřování spolupracoval.

Policie zveřejnila záběry zběsilé jízdy řidiče Prahou. Hledá svědky a poškozené

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám