Hlavní obsah

Opilec se čtyřmi promile spadl do řeky. Podchlazený skončil v nemocnici

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Českobudějovičtí městští strážníci pomáhali v pondělí před půlnocí namol opilému muži (52), který spadl do řeky v okolí parku Dlouhá louka. Z vody se sice dostal ještě před příjezdem strážníků, ale zakrvácený zůstal ležet na břehu řeky.

Foto: ZZS MSK

Ilustrační foto

Článek

„Hlídka strážníků prováděla v pondělí před půlnocí běžnou kontrolní činnost. U benzinové čerpací stanice na Dlouhé louce je zastavil muž, který poukazoval na zakrváceného muže ležícího na lavičce u řeky. Strážníci se vydali na místo a muže zastihli již na suché zemi. Krvácel v obličeji a byl silně podchlazený,“ řekla mluvčí strážníků Věra Školková.

Strážníci muži poskytli první pomoc, zabalili ho do termofólie a zavolali záchranáře. Protože z něj byl cítit alkohol, provedli i dechovou zkoušku. A nestačili se divit, muž nadýchal téměř 4 promile alkoholu.

Při hádce nastříkal známému pepřák do očí. Ten dostal epileptický záchvat

Krimi

Ledová voda ho zřejmě trochu probrala, protože strážníkům řekl, že si dal „pár skleniček“, a když procházel po břehu řeky, ztratil rovnováhu a spadl do vody. Zranění v obličeji si zřejmě způsobil tím, jak se sápal po kamenech z řeky na břeh.

„Muž měl obrovské štěstí, že se při tak alarmujícím výsledku testu na alkohol neutopil. Přivolaní záchranáři ho převezli do českobudějovické nemocnice,“ dodala Školková.

Reklama

Výběr článků

Načítám