Hlavní obsah

Opilec ohrožoval manželku sekerou a poté se zabarikádoval

Právo, ner

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pardubice

Policejní zásahová jednotka v mikrobusech budila pozornost krátce po půlnoci z úterý na středu v jedné z ulic v centru Přelouče na Pardubicku. Dvacítka ozbrojenců v neprůstřelných vestách beranidlem rozštípala dveře do bytu v patrovém domku, zpacifikovala a v poutech odvedla 50letého muže.

Foto: Hynek Paštěka, Právo

Ilustrační foto

Článek

O jeho o pět let mladší manželku se zatím starali lékaři záchranné služby. Nebyla sice zraněna, ale po brutálním útoku svého dlouholetého partnera se psychicky zhroutila.

Podle svědků opilý agresor ohrožoval svou ženu sekerou. Podařilo se jí z bytu uniknout a sousedi zavolali policii, ale násilník hlídce neotevřel a v bytě se zabarikádoval.

„Jakákoliv komunikace s ním nebyla možná,“ potvrdila policejní vyjednavačka Hana Hudečková. Proto musela nastoupit a případ nekompromisně ukončit zásahová jednotka, která přijela z Pardubic během půlhodinky.

„Než bude zadržený muž obviněn, musí vystřízlivět a být vyslechnut. Případ ale zřejmě nebude postoupen přestupkovému řízení, na to byl útok příliš brutální a nebezpečný,“ řekl Právu kriminalista obeznámený s průběhem akce.

Reklama

Výběr článků

Načítám