Hlavní obsah

Opilci se v Luhačovicích nelíbilo zaparkované BMW. Volal policii, že je v něm výbušnina

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Co na srdci, to na jazyku. Této myšlenky se zřejmě chytil podnapilý dvaatřicetiletý muž z Luhačovic na Zlínsku, kterému leželo v žaludku podle něj nevhodně zaparkované cizí auto v centru lázeňského města. Na tísňovou linku proto koncem minulého týdne oznámil, že je ve vozidle uložena výbušnina.

Foto: PČR, Právo

Dotyčný vůz zaparkovaný v centru Luhačovic, ve kterém měla být podle opilého oznamovatele výbušnina

Článek

„Nelíbilo se mu, jakým způsobem je v centru zaparkováno vozidlo BMW. Zdálo se mu, že stojí na místě, kde je to zakázáno. Ale nebylo tomu tak,“ vysvětlila Novinkám policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Co po telefonátu následovalo, opilého muže zjevně překvapilo. Na místo okamžitě vyrazilo několik policejních hlídek, aby zabezpečily okolí a zkontrolovaly „nebezpečný“ automobil. Teprve v tu chvíli si muž uvědomil, co způsobil a přišel se policistům přiznat a vysvětlit, co ho k volání na tísňovou linku vedlo, uvedla policejní mluvčí. Omluvy mu ale nebyly nic platné, policisté mu dali dýchnout a naměřili u něj 3,19 promile alkoholu.

Odvezli ho na záchytku

Místo poklidného odchodu domů čekal podnapilého muže nucený výlet pod dohledem policistů do padesát kilometrů vzdálené Kroměříže, kde strávil noc v protialkoholní záchytné stanici. Následující den se už po svém vystřízlivění navíc musel dostavit na obvodní oddělení Policie ČR v Luhačovicích, aby si vyslechl podezření ze spáchání trestného činu šíření poplašné zprávy.

„Příště si tento muž pravděpodobně volání na tísňovou linku rozmyslí. Za šíření poplašné zprávy totiž může strávit až tři roky ve věznici,“ poznamenala policejní mluvčí.

Opilec, který pustil porno desetileté vnučce a znásilnil ji, dostal pět let

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám