Hlavní obsah

Opilá řidička před zraky strážníků havarovala v mírné zatáčce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Líšeň

Dobrý odhad měla autohlídka městské policie, která v noci projížděla Líšní. V Novolíšeňské ulici věnovala pozornost nejistě jedoucímu renaultu. Strážníci získali dojem, že by žena za volantem mohla být opilá. Rozsvítili proto výstražná modrá světla i nápis vyzývající k zastavení.

Opilá řidička.Video: Městská policie Brno

 
Článek

Řidička ale naopak ještě zrychlila a u čerpací stanice dokonce vyjela v zatáčce do mírného svahu na trávník. Pokračovala po čtyřproudé silnici, a tak ji strážníci následovali.

„Udržovali ji v dohledu, ale zachovávali si takový odstup, aby ji nemotivovali k ještě svižnější jízdě. I navzdory tomu žena na prázdném úseku ztratila kontrolu nad svým autem a ve smyku najela obloukem do protisměru, kde se opět ocitla mimo silnici, tentokrát už celým vozem. Bokem renaultu nabourala do stromu,“ popsal událost ze čtvrtka minulého týdne mluvčí strážníků Jakub Ghanem.

Foto: MP Brno

Jízda vozu řízeného opilou řidičkou skončila po bočním nárazu do sloupu.

Pokusila se utéct

Žena podle něj z nárazu vyvázla bez zranění, s hlídkou však nechtěla spolupracovat a vystoupila až po velmi důrazné výzvě. Pokusila se dokonce utéct, a tak jí strážníci nasadili pouta.

Záhy se jim potvrdilo jejich původní podezření, že je opilá. K pití alkoholu se jim sama přiznala. Navíc zjistili, že má platný zákaz řízení motorových vozidel. Padesátnici proto předali jako podezřelou z trestného činu policii a k havarovanému vozu přivolali hasiče.

Policisté hledají svědky nehody, při níž zemřela těhotná žena

Krimi

Výběr článků

Načítám