Hlavní obsah

Opilá řidička kličkovala Prahou přes obrubníky, další skákala od volantu

– Praha
Novinky, kub

Hned dvě řidičky zadržené policií krátce po sobě v Praze jsou podezřelé z nabídky úplatku hlídce, která řešila jejich hazardování na silnici spojené s alkoholem. Nejdřív měli policisté co dělat s opilou šoférkou, která nabourala cestou z garáží na několika místech, další žena se snažila přeskočit na místo spolujezdce. Zásahy zaznamenala policejní kamera.

Řidičky podle policie nabízely úplatkyVideo: Policie ČR

 
Článek

O incidentech z noci na neděli informoval ve středu mluvčí policie Richard Hrdina. Na první řidičku policii upozornili svědci, kteří ji viděli kličkovat se Škodou Fabia po silnici a najíždět na obrubník.

Policie vozidlo vypátrala v Letňanech u obchodního domu právě ve chvíli, kdy se žena snažila odjet. Policisté se ji snažili zastavit a sama auto nedokázala ani udržet v klidu. „V jednu chvíli začala dokonce proti hlídce couvat a nebýt bleskurychlé reakce řidiče služebního vozidla, došlo by k nehodě,“ popsal mluvčí.

Policisté se nechali uplácet od řidičů luxusních aut

Krimi

Třiapadesátiletá řidička nadýchala bezmála jedno promile, hlídce přiznala, že s kamarádkou popíjela vodku a pak rovněž bourala v podzemních garážích, což se policii později potvrdilo. „Místo projevu lítosti ze svých činů však žena policistům nabídla úplatek 10 000 Kč pro každého a navíc i lékařskou a lázeňskou péči, protože o řidičský průkaz si nemůže dovolit přijít,“ uvedl Hrdina.

Dám vám 10 tisíc na kávu, nabízel policistům v Praze řidič, který nadýchal

Krimi

Další šoférku, šestatřicetiletou cizinku, zaznamenali policisté ve chvíli, když se při silniční kontrole v Praze 4 snažila přeskočit na zadní sedadla. Žena nadýchala přes 1,5 promile, načež při opakované dechové zkoušce měla strkat policistovi do ruky hrst bankovek, přesně 9700 korun.

„Obě ženy jsou podezřelé z podplácení, za což jim v případě odsouzení hrozí až šestiletý pobyt za mřížemi,“ dodal mluvčí.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám