Hlavní obsah

Omlouvajícího se lupiče čeká několik let vězení

Právo, Miroslav Homola

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Neobvykle slušně vystupoval nemaskovaný lupič, který si přišel 24. června s pistolí v ruce pro peníze do pobočky bankovního ústavu na Pálavském náměstí v Brně. Nicméně ani omluvy, které pronesl k bankovní úřednici poté, co si odnesl sto tisíc korun, mu u soudu zřejmě příliš nepomohou.

Foto: Miroslav Homola, Právo

Kriminalista Pavel Kříž s bundou a plynovou pistolí, kterou použil muž k loupeži.

Článek

Za loupež se zbraní, byť byla plynová, může dostat až deset let.

Sedmatřicetiletého lupiče, který se k činu přiznal, už policie vyslechla a své narozeniny oslaví pracovník realitní kanceláře pravděpodobně již ve vazební cele. A i to pro něj bude svým způsobem vysvobozením.

„Zřejmě se svým zatčením počítal. Když jsme si pro něj přišli, měl už nachystány dva ranečky. V jednom byla bunda, kterou použil při loupeži a ve druhém měl prádlo a osobní hygienu pro případ, že by putoval do vězení. Sám nám řekl, že poté, co se viděl v televizi, kde byly po loupeži zveřejněny záznamy z bezpečnostních kamer banky, začal tušit, že spadla klec,“ uvedl kriminalista Pavel Kříž.

Lupič, který pracoval jako realitní makléř, měl nebezpečného koníčka. Hrál na automatech. A to se mu také stalo osudným už v minulosti, kdy byl trestně stíhán pro různou majetkovou činnost. Automaty ho nakonec dostaly do kolotoče dluhů. Nyní dluží převážně lichvářům přes půl miliónu korun. Bláhově věřil, že z dluhů mu pomůže právě loupež.

Peníze chtěl rozmnožit

„Den měl přesně naplánovaný a od termínu vyloupení pobočky, kde to znal díky své profesi, nemínil couvnout. Dokonce se přiznal, že v den loupeže ošidil a urychlil prohlídku nemovitosti s klientem, protože měl strach, že do pobočky nestihne jít,  ještě než zavřou,“ doplnil část příběhu Kříž.

Po loupeži, ze které si odnesl rovných sto tisíc korun, což však byl schopen říct peněžní ústav kriminalistům až po dvou týdnech, se muž okamžitě vydal na obchůzku heren. Domníval se, že hotovost zvětší výhrami na nejméně půl miliónu, které nutně potřeboval na splácení dluhů. Nestalo se tak. Peníze utratil za pár hodin a nezbylo mu vůbec nic.

Reklama

Výběr článků

Načítám