Hlavní obsah

Okradl seniory a utekl do Británie, tam v podvodech pokračoval. Nyní ho chytila česká policie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Českého zloděje a podvodníka mezinárodního formátu se podařilo vypátrat kriminalistům z Hradce Králové i díky policejní spolupráci z Velké Británie. Muž, jenž zprvu v Česku podváděl a okrádal seniory, utekl před spravedlností na britské ostrovy, kde v trestné činnosti pokračoval. Spravedlnosti ale nakonec neunikl.

Foto: Policie ČR

Fotografie policejního spisu celého případu

Článek

Angličané 43letého Čecha, jenž měnil jména a místa pobytu, vyhostili, čímž se dostal po delším pátrání opět do hledáčku české jurisdikce.

„Díky fungující spolupráci s britskými kolegy se podařilo muže obviněného z několika trestných činů dopravit zpět do České republiky. Soudce ho poslal do vazby,“ přiblížila mluvčí královéhradecké krajské policie Magdaléna Vlčková.

Muž měl podle policie v roce 2020 parazitovat po celém Česku na důvěřivých seniorech.

Muž naletěl podvodníkům s kryptoměnou a přišel o 200 tisíc

Krimi

Důchodcům, jichž stačil podvodník dohromady okrást o celkem 330 tisíc korun, se vloudil do přízně pod záminkou donášky různého zboží určeného jejich zrovna nezastiženým příbuzným, nejčastěji dětem.

Podvodník posléze za fiktivní zboží, nejčastěji mobilní telefony, vyinkasoval peníze a zmizel.

Mezitím leckdy stačil v nestřeženém okamžiku oběti okrást o peníze nebo věci. Věrohodnost poslíčka vzbuzoval podvodník během donášky zboží u seniorů smyšlenými telefonáty s jejich příbuznými.

Jakmile začala podvodníkovi doma hořet půda pod nohama, uprchl do Velké Británie, kde se místo poctivého způsobu obživy se nadále živil trestnou činností.

„Muž, po němž bylo vyhlášeno pátraní, se ve svém trvalém bydlišti v Česku několik let nezdržoval. Jelikož se ukrýval v zahraničí a nebylo možné zjistit jeho místo pobytu, předali mu kriminalisté usnesení o zahájení trestního stíhání až po jeho vypátrání a deportaci do Česka,“ shrnul kriminalista, jenž se objasnění případu věnoval.

Policisté viní dlouho hledaného muže z několika trestných činů, za což mu hrozí až pětileté vězení.

Těšil se na dvoumiliardové dědictví po strýčkovi z ciziny, přišel o tři sta tisíc

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám