Hlavní obsah

Ohořelé tělo z lesa patřilo pohřešovanému důchodci

Novinky, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

TACHOV

Kriminalisté už zřejmě znají jméno zavražděného muže, kterého nalezli minulou středu dva dělníci na lesní cestě mezi obcemi Kladruby a Skopce na Tachovsku. Přestože se vrah pokusil ztížit identifikaci oběti tím, že ji zapálil, jsou policisté přesvědčení, že jde o 59letého pohřešovaného důchodce z Kouta na Domažlicku.

Foto: Anna Kováčová
Článek

"Svědci poznali jeho hodinky, které jsme našli na ruce. Stoprocentní jistotu budeme mít až po porovnání DNA. Vzorky k analýze už policisté odebrali z bytu zmizelého muže," řekl policejní důstojník, který má o vyšetřování případu přehled.

Důchodce zmizel za nejasných okolností začátkem minulého týdne. Ztratila se i jeho hnědožlutá Škoda 105. Lidé v obci si myslí, že ho vrah zabil pro peníze. "Mohl si našetřit slušnou částku z důchodu. Žil sám, skromně a byl spořivý. Peníze nerozhazoval," řekl starosta Koutu Václav Dufek.

Podle něho důchodce z bytu prakticky moc nevycházel. "Neviděl jsem ho dál než sto metrů od baráku. Do hospody nechodil. Mezi jeho koníčky patřilo fotografování a sportovní střelba. To už bylo ale dřív, v poslední době se tím tolik nezabýval. Pokud vím, měl ještě nějakou nemovitost u Horšovského Týna. Občas tam jezdíval," dodal starosta.

Tělo nalezli dělníci

Torzo lidského těla nalezli dělníci na lesní cestě na Tachovsku minulou středu. Neznámý pachatel muže nejprve usmrtil a pak se snažil tělo ohněm zohavit. Žárem došlo k destrukci střední části těla a horních končetin, chybějí například i genitálie. Mrtvola byla zabalená v hadrech. Zavražděný muž měl na sobě pracovní oděv, zřejmě montérky. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Ohořelá mrtvola ležela na lesní cestě

Ohořelé lidské torzo nalezli ve středu dělníci na lesní cestě mezi obcemi Kladruby a Skopce na Tachovsku. Podle kriminalistů se jedná pravděpodobně o muže,...

Výběr článků

Načítám