Hlavní obsah

Oheň zničil na Náchodsku penzion s restaurací

Právo,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Náchod

Fatální následky měl pro penzion s restaurací U kaštanu v obci Zaloňov - Vestec na Náchodsku požár, který tu vypukl ve středu dopoledne. Ani šesti hasičským jednotkám se nepodařilo objekt zachránit. Majitel, který byl navíc při požáru zraněn, odhadl škodu na 4,5 miliónu korun.

Článek

„Hořet začalo před půl desátou v jednom z přístavku budovy. Následně se oheň rychle rozšířil i na zbývající části objektu. Když přijeli první hasiči, požár už byl v pokročilé fázi, zasažena byla celá střešní konstrukce,“ uvedl Ondřej Sezima z Hasičského záchranného sboru Královéhradeckého kraje.

I přes veškerou snahu hasičů se však nepodařilo zachránit téměř nic. „Zásah komplikovalo také riziko výbuchu několika propanbutanových lahví, které se v objektu nacházely a které hasiči museli vynést z dosahu plamenů. Až kolem 13. hodiny došlo k dohašení požáru a jednotky se postupně začaly vracet na základny,“ doplnil Sezima s tím, že při požáru došlo k lehčímu zranění majitele objektu. Nadýchal se zplodin hoření a jevil známky akutní stresové reakce. Byl proto předán do péče zdravotnické záchranné služby.

Příčinou požáru byl pravděpodobně neopatrný postup při lepení střešní izolace na přístavku budovy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám